Gazete Vatan Logo

BDP'nin Şanlıurfa adayı...

Osman Baydemir BDP'nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

BDP'nin Şanlıurfa adayı...

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, bugün Diyarbakır'da partisinin Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Batman, Bingöl, Tunceli, Elazığ, Konya, Mardin, Mersin, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa il ve ilçe belediye başkan adaylarını açıklaması beklenirken, BDP'nin Şanlıurfa'da Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i aday göstereceği öğrenildi.



Diyarbakır'da 2004 yılında İHD Genel Bakan Yardımcısı iken Diyarbakır Belediye Başkanı seçilen Osman Baydemir, 2 dönemdir bu görevi sürdürüyor. BDP' deki 2 dönem kuralı ve Diyarbakır'da kadın kotasının uygulanarak BDP' nin Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak'ın aday gösterilmesi ile Baydemir, partisi tarafından tanınan bir isim olması nedeniyle ikna edilerek Şanlıurfa'da AKP'nin adayı olan Vali Celalettin Güvenç'e karşı yarışacak.

BDP, Şanlıurfa'da Ak Parti'nin adayını açıklamasını beklemiş ve Ak Parti'nin Vali Celalatten Güvenç'i aday göstermesi üzerine bu kent üzerine yoğunlaşarak bazı adaylar üzerinde tartışma yürütülmüştü. Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'a önce teklif götüren BDP, daha sonra Osman Baydemir ve Feridun Yazar ismi üzerinde tartışmalar yürütmüş ve Baydemir'in partiden gelen görevi kabul etmesi ile tartışmalar sona ermişti.

İmralı'da bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan, BDP heyeti ile yaptığı görüşmede 2 dönem seçilmişlik kuralının önemli olduğunu ancak, bu kalardan 2-3 kişinin istisna tutulabileceğini söylemişti.

Haberin Devamı