Gazete Vatan Logo

BDP'li vekilin kardeşine saldırı!

BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır’ın kardeşi Önder Bayındır ve arkadaşları, dün akşam Ankara’da kimliği belirsiz kişilerin bıçaklı saldırısına uğradı. Saldırıda yaralanan Önder Bayındır ve arkadaşları, parti liderlerinin tabanlarına sağduyu çağrısı yapmasını istedi.
Olay, Ankara’nın Çankaya İlçesi Ertuğrul Gazi Mahallesi Seyhan sokakta dün saat 21.30 sıralarında meydana geldi. BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır’ın kardeşi Önder Bayındır ve kendisini İstanbuldan ziyarete gelen arkadaşı Deniz Önen ile arkadaşları yolda yürürlerken, kimliği belirisiz kişilierin sopalı ve bıçaklı saldırısına uğradı. Çeşitli yerlerinden hafif yaralanan Bayındır ve arkadaşları, götürüldükleri Ankara Hastanesi’nde tedavilerinin ardından taburcu edildi.

SAĞDUYU ÇAĞRISI

Olayı anlatan Önder Bayındır, "Arkadaşlarımla yürüyorduk. Tanımadığımız kişiler bir anda bize bıçak ve sopalarla saldırdı" dedi. Parti liderlerinin oy kaygısı ile tabanlarına milliyetçi söylemler dile getirdiğini belirten Bayındır, bu konuda sağduyu çağrısı yapmaları gerektiğini söyledi.

Kendilerine yapılan saldırıdan önce yine bir kişinin saldırıya uğrayarak ağır şekilde yaralandığını belirten Deniz Önen ise, saldırının öldürmek amaçlı olduğunu savundu. Bacağından bıçaklanan Deniz Önen, bu tür olayların tehlikeli olduğunu belirtirken, "Bir anda saldırıya maruz kaldık, arkamızdan silahla ateş edildi" diye konuştu. Kendilerine saldıran kişilerin başkaları tarafından yönlendirildiğini öne süren Önen, seçim döneminde provakaosyanlara dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, herkesi sağduyulu olmaya çağırdı.

Haberin Devamı