Gazete Vatan Logo

BDP'li başkan bu yüzden mi vuruldu?

BDP'li başkanın seçim gecesi makamında kurşunlanmasıyla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre önce oğlu ardından da kızı dağa giden bir baba çocuklarının dağa gitmesinden sorumlu tuttuğu için başkan İsmail Asi'yi vurdu...

30 Mart'ta, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde başkan seçilen İsmail Asi'ye yönelik silahlı saldırının sebebyle ilgli çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre oğlu ve kızı PKK'ya katılan baba, çocuklarının dağa çıkmasından Başkan Asi'yi sorumlu tutup, tetiğe basmış.

Yerel seçimi kazanıp belediye başkanlığı koltuğuna oturan İsmail Asi, 3 gün önce makamında tebrikleri kabul ederken silahlı saldırıya uğramıştı. Eylemi 3 kişinin gerçekleştirdiğini belirleyen güvenlik güçleri, kısa sürede saldırıda bulunanları yakaladı. İsmail Asi ilk açıklamasında saldırganları tanımadığını söyledi.

TANIDIK ÇIKTI

Kürtlere yönelik yayın yapan “Nasname” adlı internet sitesinde yayınlanan iddialara göre belediye başkanını yaralayanlar tanıdıktı ve BDP çevresindendi. Olayı gerçekleştirenlerden F.Ç. Kızıltepe'nin ATATÜRK Mahallesinde ikamet ediyordu.

ÖNCE OĞLU SONRA KIZI DAĞA YOLLANDI

Bir buçuk yıl önce 15 yaşındaki oğlu B.Ç. dağa çıkarılmıştı. İki hafta önce de 16 yaşınadaki kızı Z.Ç. götürüldü. Bundan BDP'lileri sorumlu tutan F.Ç. soluğu İsmail Asi'nin makamında aldı. 30 Mart'ta başkan seçilen ve tebrikleri kabul eden İsmail Asi'nin yanına giden F.Ç. "Önce oğlum gitti şimdi de kızım. Geç olmadan kızımı geri getirin" dedi. F.Ç. olumlu cevap alamayınca Asi'yi kurşunladı.

Kızıltepe'deki olayın bir benzeri geçen yaz Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde meydana gelmişti. 8 kişinin öldüğü bir arazi kavgası olarak gündeme gelen kanlı hesaplaşmanın asıl sebebi yine çocukların dağa gönderilmesiydi. 4 çocuğu PKK'ya katılan Uğurlu ailesi, BDP ilçe yöneticilerini sorumlu tutmuş ve çıkan münakaşada kan akmıştı.

SALDIRININ ÜSTÜ KAPATILDI MI?

3 kişinin düzenlediği silahlı saldırı “uyarı” olarak yorumlanmıştı. Başkan İsmail Asi, saldırganı tanımadığını söylemişti. Normalde bu tür saldırıları büyüten BDP yönetimi, olayı gündeme taşımamıştı. Kürtlere yönelik yayın yapan Nasmane adlı siteye göre, başkanı vuranlar da BDP'ye yakın isimlerdi.

Haberin Devamı