Gazete Vatan Logo

BDP Kürtçe kursu açtı

BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP) Alanya İlçe Teşkilatı tarafından Kürtçe kursu açıldı. Haftada 3 gün düzenlenen kursa, çoğunluğu ilköğretim okulu öğrencisi 30 kişi katılıyor.

BDP Alanya İlçe Örgütü tarafından parti binasında verilen Kürtçe kursu, ilçede yaşayan Kürt vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Kursun ilk dersinde, Kürtçe harfler gösterildi. Kursiyerlerin öncelikle alfabe ve gramer öğreneceğini belirten kurs eğitmeni Lokman Akçin, İstanbul Kürt Enstitüsü’nden Kürtçe kaynak yardımı aldıklarını söyledi. Kendilerine ’Kürt dili sevdalıları’ adını verdiklerini belirten Akçin, şunları kaydetti:

"Turizm bölgesi olan Alanya’da asimilasyona açık bir ortam var. Kürtler İngilizce, Almanya ve Rusça öğreniyor, ancak kendi ana dilleri olan Kürtçeyi konuşamıyor. Konuşanlar ise akademik bir dil konuşmuyor. Kurs sayesinde artık okuma ve yazma öğreniyorlar. Haftada üç gün düzenlenen kursumuz 3 ay sürecek."

BDP Alanya İlçe Başkanı Fahrettin Kiraz ise ilçede yaşayanlardan gelen talep üzerine bu kursu açtıklarını söyledi. Kiraz, "Kendi öz ana dilimizi öğrenmek, konuşmak ve kendimizi ifade etmek için Türkiye genelinde bir kampanya başlattık. Başarılı olanlara kurs sonunda ödül vereceğiz. Ayrıca 2 kişiyi Diyarbakır’da 21 Mart’ta yapılacak nevruz kutlamalarına göndereceğiz" diye konuştu.
Kursiyerler ise aileleri ile iletişim kurmakta zorlandıklarını ve aile bireylerinin bir kısmının Türkçe, kendilerinin Kürtçe bilmediğini anlatarak, bu kursun çok faydalı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı