Gazete Vatan Logo

BDP'den Ağrı için kritik hamle!

Yerel seçimlerin tekrarlanacağı Ağrı’da seçime üç gün kala Adalet ve Kalkınma Partisi ile Barış ve Demokrasi Partisi arasında kampanya yarışı devam ediyor.

BDP'den Ağrı için kritik hamle!

Başbakan Erdoğan’ın düzenlediği mitingin ardından BDP de 30 Mayıs Cuma günü Ağrı’da miting yapmaya hazırlanıyor. Selahattin Demirtaş’ın yapacağı miting öncesinde Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Ağrı sokaklarını gezdi.
Zana, Cumhuriyet Caddesi’ndeki çayevinde Ahmed-i Hani Kültür Merkezi’nin akil adamları, Kürtçe adıyla “Rusipi”lerle buluştu. Akil adamlar Leyla Zana’ya, “Çok zahmet ettin, çok zorluk çektin. İnşallah Allah zahmetlerini boşa çıkarmaz” dedi. Zana ise, “Çektiğimiz zahmet, zorluk size Kürt annelerinin sütü gibi helal olsun. Hangi Kürt zahmet çekmedi. Biz bu halka iyi hizmet etmediysek de yalan söylemedik, kandırmadık onları” yanıtını verdi.



Zana kendisine selam veren çocuklara ise “Sizin geleceğinizi inşa etmek için çalışıyoruz” dedi.

Vekiller Ağrı’ya akın ediyor

1 Haziran seçimleri için HDP tüm vekillerini bölgeye davet etti. Bir grup milletvekili seçimlerin yenileneceği Bitlis’in Güroymak ilçesinde görev yapacak. Daha kalabalık bir grup ise Ağrı’da sandık başlarında olacak. Ağrı merkezde tüm okullarda HDP milletvekillerinin yer alması için planlama yapıldı. Ayrıca bölge barolarından avukatlar da gönüllü olarak sandık başlarında nöbet tutma kararı aldı.
AK Parti de sandık başlarını boş bırakmayacak. Sandık müşahitlerinin yanı sıra bir süredir Ağrı’da seçim çalışmaları yapan bölge milletvekilleri de seçim günü sandıkları gezecek.

319 seçim sandığının kurulacağı Ağrı Merkez ve merkeze bağlı köylerde 30 Mart günü yapılan yerel seçimler her iki partinin de itirazları sonucu iptal edilmişti.
AK Parti seçimlere belediye başkanlığını yürüten Hasan Arslan ile BDP ise Muş Milletvekili Sırrı Sakık ile katılıyor.(ALJAZEERA)

Haberin Devamı