Gazete Vatan Logo

BDDK'dan bankalara azar

‘Ölçüsüz ücretler inmezse çay partilerini de erteleriz’

BDDK’nın 10. Yıl toplantısında hizmetleri karşılığı vatandaştan yüksek ücret alan bankalar azar işitti. Aynı işlem için bir bankanın 5 TL alırken bir diğer bankanın ise 30 TL istediğini belirten BDDK Başkanı Tevfik Bilgin ölçüsüz ücretlerle ilgili bankaları uyardı. Aynı uyarıyı Başbakan Yardımcısı Babacan’ın da yapması salondaki bankacılar üzerinde soğuk duş etkisi yarattı.

Vatandaşa dönük kimi uygulamaları nedeniyle zaman zaman bankaları eleştiren BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, bu kez bankaların ölçüsüz masraf ve komisyon ücretleri almasına sert çıktı. Vatandaştan son dönemde bu konuyla ilgili çok fazla şikayet aldıklarını söyleyen Başkan Bilgin, kendi araştırmalarının da bu şikayetleri doğruladığını belirtti. Bankaları ölçüsüz ücretler almaktan vazgeçmeleri konusunda uyaran Bilgin, bu uyarıyı dikkate almayan bankalara da aba altından sopa gösterdi.

BDDK’nın 10. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Bilgin, şunları söyledi:

İşlem aynı fiyat farklı

“Bankalar müşteri şikayetlerine daha fazla önem vermeli. Bankacılık sektörünün geldiği noktada en önemli aktör halkımız. Ölçüsüz, mantık sınırlarını aşan ve vatandaşı üzecek gelir kalemleri yaratmayacaklar. Bundan sonra özellikle ölçü sınırlarını aşan, bir üründen çok sayıda gelir elde etme çabasında olan bankalarla bizzat ilgileneceğiz. Yerli yabancı, küçük büyük kamu özel ayrımı yapmadan hepsi buna uymak zorunda. Her şeyin kanunda yazılı olmasına gerek yok. Önemli olan sistemi belli noktaya getirebilmek ve ikna edebilmek. Sistemin sağlığı açısından kararlar alabiliriz.”

Daha sonra bir grup gazeteciyle sohbet eden Bilgin, ‘Bankalar, işlem ücretlerini serbest belirliyorlar. BDDK’nın bu konuda herhangi belirlemesi, yaptırımı olabilir mi?’ sorumuzu ise şöyle yanıtladı: “Her kuralın yazılı olmasına gerek yok. Bankalarımızla sürekli görüşüyoruz. Bankalarımız bizi de bizim uygulamalarımızı da gayet iyi biliyorlar. Geçmişteki uygulamalarımızı da, neyi nasıl yapacağımızı çok iyi biliyorlar. Eğer vatandaşın şikayetleri belli bir ölçüyü geçmişse, ki son günlerde bunun arttığını görmekteyiz özellikle komisyonlar konusunda, bununla ilgili muhtelif önlemler alabiliriz. Bu önlemlerin şekli zamanı, nasıl alınacağını biz belirleriz. Onlara söylediğimiz de şu: Bankacılıkta elbetteki her şey belli bir karşılık dahilinde olmalı. Ancak bunun ölçüsüz olması, mantık sınırları dışında olması kabul edilemez. Örneğin Ulus’tan Çankaya’ya para trasferinde eğer bir banka 5 TL, yanındaki banka 30 TL alıyorsa burada bir yanlışlık var demektir. Aynı iş, yanyana iki banka, aynı mesafe, ama iki bankanın aldığı ücrette büyük uçurumlar var. İşte burada bizim söz sahibi olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bunu da kendi metodlarımızla yaparız.”

AYNI İŞLEME 5 TL ALAN DA VAR, 30 TL İSTEYEN DE

A Bankası B Bankası C Bankası

İnternetten havale Ücretsiz 1 TL 5 TL

Telefon bankacılığı Ücretsiz 2 TL 4 TL

Havale 5 TL 15 TL 30 TL

EFT 5 TL 15 TL 30 TL

Bankacılık işlemleriyle ilgili ücretlerini kendileri serbest olarak belirleyebilen bankalar, hemen her işleme farklı farklı ücretler uyguluyor. İnternetten havale işlemleri için bazı bankalar müşterilerinden ücret almazken, bazı bankalar 1 TL, bazıları da 5 TL alıyor. Telefon bankacılığında da durum hemen hemen aynı. Bazı bankaların ücret almadığı bu hizmete, bazıları 2 TL bazıları da 4 TL isteyebiliyor. Havale ve EFT işlemlerinde talep edilen ücretler ise 5 TL’den başlayıp 30 TL’ye kadar çıkabiliyor.

Metodlar ne olabilir?

Ancak Başkan Bilgin, “Kendi metodlarımız ifadesiyle somut olarak neyi kastediyorsunuz” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Bankalarımızın BDDK’yla her zaman işi var. Örneğin şube açma başvuruları oluyor bize. Böyle bir durumda uyarılarımızı dikkate almayan bankalar için mesela, şube başvurularında biraz daha uzun süre düşünürüz. Ayrıca örneğin bu bankalarla ilgili olarak ‘çay içmeyi’ biraz erteleriz.”

Bilgin’in banka genel müdürlerini atanmadan önce BDDK’ya çay içmeye davet etmesi ve “BDDK’nın yolunu bilmeyen banka yöneticileri var” demesi tartışma konusu olmuştu. Böylece bankacılığa “çay içme kriteri” getiren Bilgin, dünkü sözleriyle de ölçüsüz ücret uygulayan bankaların onay süreçlerinde gecikme olabileceği imasında bulunmuş oldu.

Vatandaş parayı taksiyle götürse daha kârlı çıkar

Tevfik Bilgin’in banka ücretleri ile ilgili sözlerine destek veren Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bankacılık sektöründeki rekabet sisteminin tam işlemediğini ima etti. Ancak Babacan “Kriz döneminde bankalar haddinden fazla eleştirildi, üzerlerine çok gidildi” diyerek de gönül aldı.

ANKARA - BDDK Başkanı Tevfik Bilgin’in gündeme getirdiği bankaların ölçüsüz ücretlerine ilişkin sözlerine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’dan da tam destek geldi.

BDDK’nın 10. Kuruluş Yıldönümü toplantısında Başkan Bilgin’in ardından kürsüye gelen Babacan, bankaların işlem ücreti adı altından vatandaşlardan çok yüksek rakamlar talep etmeye başladıklarını belirterek, “‘Müşteri elime düştü, ben bunun üzerinden daha fazla para nasıl kazanırım?’ yaklaşımı kesinlikle olmamalı, bu konuda düzenleme... Ne gerekiyorsa bunun da yapılması gerektiğini düşünüyorum” değerlendirmesini yaptı.

Babacan, şöyle devam etti:

“Ankara’nın bir şubesinden bir şubesine 15-20-25 lira havale ücretleri alınıyor. Yani, neredeyse vatandaş taksiye binse, parayı kendi götürse daha ucuz. Oligopolden bahsediyoruz ya, ben o ifadeyi kullandığımda ‘Bizim bankacılık sektöründe öyle bir yapı yok’ derler. Tamamen iyi işleyen bir serbest rekabet sistemi olsa bunlar böyle rahat olmaz, bu kadar rahat uygulanmaz.”

Babacan, bu dönemde bankaların biraz haddinden fazla eleştirildiğini ve çok üzerine gidildiğini belirterek, “Kriz döneminde bankalarımız biraz haddinden fazla eleştirildi, bankalarımızın çok üzerine gidildi” dedi. Babacan şunları söyledi:

“Şimdi kriz dönemlerinde risklerden korunmak, biraz daha dikkat etmek bunlar doğal yaklaşımlar. Belki bazı bankalarımız bunu daha ölçülü yaptı, bazıları biraz ölçüyü kaçırdı. Bu da tamam. Bankalarımız geçen sene boyunca çok kâr etti diye eleştirildi. Reel sektör mahvoluyor, reel sektörde yangın var. Bankalar kâr ediyor işe bak. Ne oldu? İSO’nun ilk 500 firması açıklandı yüzde 24 kâr artışı. Reel sektör bunlar. Küçükler açıklandı yüzde 30 kâr artışı ikinci 500. Demek 2009’da hem finans sektörü, hem reel sektör kâr etmiş. Kriz yılı bu kadar büyük, krizin ortasında Türkiye’de kârlar artıyor. Öyle her söylenene kusura bakmayın artık inanmıyoruz, somut veri istiyoruz. Şöyle böyle feryat... Yok. Veri, sağlam veri, tabloları getirin önümüze. Biz doğruları anlayalım, bilelim ona göre doğru politikalar üretelim.”

BDDK’YI 13 ŞAHİN KORUYOR

BDDK Başkanı Bilgin, sohbet sırasında kurumda yaşanan ilginç bir de gelişmeyi aktardı. Bilgin, Ankara’nın en yüksek binalarından birinde faaliyet gösteren BDDK’nın çatısına bir şahinin yerleştiğini ve kısa süre önce de 12 yavrusunun olduğunu anlattı. Sohbetin ilerleyen bölümlerinde BDDK Başkanı Bilgin’i de mutlu eden bu gelişmenin, son dönemde kurum içi gündemi de belirlediği anlaşıldı.

Bilgin’in verdiği bilgilere göre, BDDK’nın çatısına bir süre önce bir şahin yerleşti. Uzun süre çatıda kendi başına yaşayan şahinin kısa zaman önce 12 yavrusu oldu. BDDK personeli şahinin fotoğrafını çekmek istedi ancak şahine yaklaşmaları mümkün olamadı. Binanın üst kat pencelerinden zaman zaman kendini gösteren şahini BDDK Başkanı Bilgin de gördü. Şahin hâlâ 12 yavrusuyla birlikte BDDK’nın çatısında yaşıyor ve avlanarak onları besliyor. Başkan Tevfik Bilgin, “Şahine bakıp, onu koruyor musunuz?” sorusuna espriyle karşılık verdi: “Niye koruyalım, o bizi koruyor.”

Haberin Devamı