Gazete Vatan Logo

BBP'lilerden yerel gazeteye yumurta



SİVAS'ta yayın yapan yerel gazetenin Büyük Birlik Parti'li (BBP) olan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün AK Parti'ye katılabileceği yönündeki haberi, tepkilere neden oldu. Bir grup BBP'li, dövizler açarak gazete binasına yürüdü. Binaya yumurta ve domates fırlatan grup, ‘Haddini bil, hesap sorarız’ sloganı attı.

Sivas'ta yayın yapan ‘Sivas Postası’ adlı yerel gazetenin bugün manşetine taşıdığı ‘AKP trenine bir yolcu daha mı’ başlıklı manşet haberi, BBP'lilerin tepkisini çekti. Belediye Başkanı BBP'li Doğan Ürgüp'ün Haziran'daki seçim süreci sonrası AK Parti'ye katılabileceğine ilişkin yorum haber, parti teşkilatını rahatsız etti.

Sabah saatlerinde toplanan aralarında belediyenin yan kuruluşu olan Özbelsan ve Sidaş çalışanlarının da bulunduğu 50 kişilik grup, Pulur Mahallesi'nde bulunan gazetenin idare merkezi önünde protesto gösterisi yaptı. Çeşitli dövizler hazırlayan grup, gazete binası önünde, ‘Sivas Posta, sahte haber yapma’, ‘Haddini bil, hesap sorarız’, ‘Sivas'a ihanet etme’ sloganları attı. Grup, beraberinde getirdikleri yumurta ve domatesleri de gazete binasının cam ve duvarlarına fırlattı.
Gruptakiler gazetenin söz konusu haberinin yer aldığı bugünkü nüshasını da yaktı. Polisin müdahelesi ile grubun protestosu büyümeden önlendi. Konuyla ilgili açıklama yapan Sivas Postası Gazetesi Sahibi Murat Kalender, olayın organize bir protesto olduğunu ve belediyenin yaptırdığını iddia ederek, “Biz gazeteci olarak haber yapma hakkımızı kullandık ve bu yöndeki duyumlarımızı gazetemize taşıdık. Birkaç gün önce de buna benzer bir haber yapmıştık ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp bunu yalanlayan herhangi bir açıklama yapmamıştı. Demokratik protestolara saygımız var ama bu yönlendirilmiş ve hazırlanmış bir protesto oldu” dedi.

Öte yandan, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün bugün bir başka yerel gazetede yer alan ‘BBP şerefimdir’ başlıklı ve partiden hiçbir zaman ayrılmayacağı yönündeki demeci dikkat çekti. Protestoya katılan partililerin, esnafa bu gazeteyi dağıttıkları öğrenildi.

Haberin Devamı