Gazete Vatan Logo

BBP ile kampanya mesaisi

Cumhur İttifakı’na katılan BBP’yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bu süreç içerisinde birliğimiz, beraberliğimiz, dayanışmamız, çok daha verimli bir kampanyayı nasıl yürütürüz, bunların üzerinde durduk” dedi

BBP ile kampanya mesaisi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dün BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’yi ziyaret etti. Erdoğan, partiye gelişinde Genel Başkan Mustafa Destici, Başkanlık Divanı üyeleri ve partililer tarafından karşılandı. Basına kapalı gerçekleşen ve bir saat süren ziyaretin ardından Destici ile gazetecilere açıklamada bulunan Erdoğan, seçim sürecine ilişkin ne tür hazırlıklar yapılabileceğini görüştüklerini aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: Bunları görüşmek suretiyle inanıyorum ki bu süreç içerisinde birliğimiz, beraberliğimiz, dayanışmamız, çok daha verimli bir kampanyayı nasıl yürütürüz, bunların üzerinde durduk. Tabii bu süreç içerisinde zaman zaman ben ve arkadaşlarım bu görüşmeleri devam ettireceğiz ve bu kampanyayı en başarılı şekilde de sürdürmenin gayreti içerisinde olacağız.” Ortak miting yapılıp yapılmayacağına ilişkin bir soruya Erdoğan, “Şu anda gündemimizde öyle bir şey yok ama bir program, planlama ile kampanyayı sürdüreceğiz. Onlar daha sonraki işler” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

‘Pragmatik hesapla değil’

Destici de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ziyaretleri için teşekkürlerini sunarken, AK Parti, MHP ve BBP’nin birlikte hareket ederek, TBMM’de maksimum düzeyde temsilin sağlanacağına yürekten inandığını vurguladı. Destici, şunları söyledi: Sayın Cumhurbaşkanımız, başından beri partimize, camiamıza karşı çok samimi, duyarlı bir davranış ve tutum içerisinde oldu. Biz BBP olarak, Cumhur İttifakı’nın içerisinde asla pragmatik bir hesapla yer almadık. Ülkemizin içinden geçtiği şartları, devletimizin bekasını, ülkemizin birliğini, bütünlüğünü, vatandaşlarımızın huzurunu, refahını dikkate alarak bu kararı verdik. Sadece Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımız değil Türk ve İslam coğrafyasındaki bütün mazlum milletlerin de gözü Türkiye’de, onların da Cumhur İttifakı için dua ettiklerini biliyorum. Rabbim bizleri mahcup etmesin.

BBP nerelerde listeye girecek?

Destici, BBP’nin AK Parti listelerinde kaç milletvekili ile yer alacağına ilişkin bir soru üzerine şunları söyledi: “Biz kendilerine özellikle hangi illerde BBP bu ittifaka ziyadesiyle katkı sağlayacaksa oralardan başlamak şartıyla inşallah arkadaşlarımız yer alacaklar. Bunlar kamuoyunun değerlendirmesine göre, bir kısmı kesin seçilecek yerler, bir kısmı kritik olan yerler, bir kısmı da bu ittifaka katkı sağlamak için listelerde bulunacak arkadaşlarımız olacak. Onların sayısı ile ilgili şu anda net bir şey söyleyemem çünkü ortak bir çalışma yürüteceğiz. Tahmin ediyorum hafta başına kadar netleşmiş olur. Sayın Cumhurbaşkanımızın bir yurt dışı ziyareti olacak. Yurt dışından döndükten sonra da son bir kere daha görüşüp tamamen bu işi kesinleştirmiş olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız çok iyi niyetli davranıyor. Zaten cömerttir kendisi, inşallah bu hususta da bize cömert davranacağından da bizim hiçbir şüphemiz yok.” Ortak mitingin olacağını ifade eden Destici, bunların hangi boyutta, kaç tane, nerede, hangi tarihte olacağı konusunun netleşmediğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Ruhani ile görüştüler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre bugün gerçekleşen görüşmede, ABD’nin İran ile varılan nükleer anlaşmadan çekilme kararı ele alındı. ABD’nin anlaşmadan çekilme kararını doğru bulmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak Ortak Eylem Planı’nın korunmasından yana olduklarını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin ikili ekonomik ilişkileri geliştirme konusuna da değindikleri kaydedildi.

Haberin Devamı