Gazete Vatan Logo

Bazıları batıyor, o hisseleri Japonlar’dan geri alıyor

Filo kiralama sektöründe bazı şirketler zor günler geçirirken, Intercity’nin kurucusu Vural Ak, 2008’de Mitsubishi’ye sattığı yüzde 47 hissesini geri aldı.

Bazıları batıyor, o hisseleri  Japonlar’dan geri alıyor

Döviz kurunda yaşanan dalgalanma nedeniyle filo kiralama sektöründe bazı şirketler zorlu günler geçirirken, güçlü ve kurumsal olanlar ayakta kalıyor. Filo kiralamanın önde gelen markalarından biri olan Intercity de bunlardan biri. Türkiye pazarına güvenen şirket bu zorlu dönemde 2008’de Japon Mitsubishi Grubu’na sattığı yüzde 47 hissesini geri aldı.

Yeniden yüzde 100 yerli sermayeli şirket olan Intercity’de hisselerinin tamamı, şirketin kurucusu ve halen büyük ortağı olan Vural Ak’a geçti. Intercity böylece yerli ve milli unvanına tekrar kavuştu. Haziran ayı sonu itibariyle sahadaki toplam filo büyüklüğü 36 bin araca ulaşan Intercity, 2020’ye kadar cirosunu 4 milyar TL’ye, kârını da 250 milyon TL’ye çıkarmayı hedefliyor.

Vural Ak, “2020 yılı sonuna kadar 60 bin araçlık filo büyüklüğü hedefimizi gerçekleştirirsek toplam varlıklarımızı 9 milyar TL’ye, öz kaynak büyüklüğümüzü 1.9 milyar TL’ye çıkaracağız. Mevcut piyasa koşulları, Intercity gibi iyi yönetilen ve finansal açıdan sağlam olan şirketler için çok büyük fırsatlar içeriyor. Türk ekonomisine katma değer yaratmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı