Gazete Vatan Logo

Bazı uçak seferleri iptal edildi!

YURT genelinde etkili olan ve İstanbul’u da gece yarısından itibaren etkisi altına alan kar yağışı hava ulaşımında iptallere ve gecikmelere neden oldu. İstanbul’a aralıklarla yağan kar yağışı Atatürk Havalimanı hava trafiğinde iniş ve kalkışlarda aksamalara neden olmazken, karşı meydanlarda yaşanan olumsuz hava şartları uçuşları etkiledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıları dikkate alan Türk Hava Yolları yetkilileri dün yaptıkları açıklamada bugün yapılması planlanan 40 seferi iptal ettiğini açıklamıştı. Uçuşları iptal edilen yolcuların bir kısmı geceyi terminalde banklarda uyuyarak sabahladı. Ayrıca THY’nin yanı sıra Macar Havayollarının Budapeşte-İstanbul ve İspanya İber Havayollarının Madrid-İstanbul seferleri de iptal edildi.

THY web sitesinden yaptığı açıklamada yolcuları uyararak bugün uçacakları kente yapılacak sefer durumunu öğrenmeden evden çıkmamalarını bildirdi.

Özellikle İç Hatlarda Ankara, Denizli, Trabzon, Malatya, Diyarbakır, Gaziantep, İzmir, Bodrum, Sivas, Erzincan, Sinop seferleriyle Dış Hatlarda ise Bakü, Cenevre, Hamburg gibi seferlerin şimdiden iptal edildiği açıklandı.

KARLA KAPLI YOLDA KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL TAKLA ATTI

saatlerinde etkili olan kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. O-2 Otoyolu Sultangazi mevkiinde Selçuk Akın’ın kullandığı 34 TH 5225 plakalı otomobil karla kaplanan yolda kontrolden çıktı. Savrulan otomobil, yol kenarındaki yeşil alana çıktı. Takla atmaya başlayan otomobil, yaklaşık 50 metre sonra tavanı üzerinde durabildi. Selçuk Akın, kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Otomobil olay yerine gelen çekici tarafından kaldırılırken, Akın kontrol amacıyla ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı