Gazete Vatan Logo

Bayrampaşa zirveye oturdu

Yatırımcının gözdesi oldu Temmuz’da fiyat artışında zirveye Bayrampaşa oturdu

ReIdIn.com’un Temmuz ayına ilişkin emlak raporu, satılık konutlarda en fazla değer artışı yaşanan ilçenin Bayrampaşa olduğunu ortaya koydu. İstanbul’un en büyük AVM’si Forum İstanbul’un yer aldığı; Türkiye’nin ilk ‘kentsel eğlence merkezi’ ORA ve Lütfi Kırdar’dan sonra ikinci büyük kültür kompleksi olan Balkan Kültür Merkezi’ne ev sahipliği yapacak Bayrampaşa, konut yatırımlarının da gözdesi oldu. Arsa fiyatları 1.5 yılda ikiye katlayan, konut fiyatlarının ise krizde bile düşmediği ilçede Yorum İstanbul projesi 25 Eylül’de, Diamond Tower ise yılbaşına doğru alıcılara sunulacak

Garanti Mortgage’ın desteğiyle gelişmekte olan ülkelere hizmet veren ilk online bilgi sağlayıcısı olan Reidin.com’un Temmuz ayı için hazırladığı Emlak Raporu, makina şirketleri ve fabrikalarıyla tanınan Bayrampaşa’nın satılık konutlarda en fazla değer artışı yaşanan ilçe olduğunu ortaya çıkardı.

Rapora göre, satılık konutlardaki değer artışı Temmuz ayında Haziran ayına göre yüzde 2.24 olarak gerçekleşen ilçe, sıralamada Beykoz, Şişli, Eyüp ve Silivri ve Kartal gibi ilçeleri de geride bıraktı. İlçenin en yüksek ve kiralanmak üzere olan en büyük ofis projesi olan Diamond Tower’ın kiralama danışmanı Vedat Arslan, İstanbul’un ve bağlantı yollarının tam ortasında yer almasıyla avantaj yaratan Bayrampaşa’da Zeytinburnu’yla birlikte bir kentsel dönüşüm başladığını ve bunun yatırımcıların ilgisini çekmesinin fiyat artışında etkili olduğunu kaydetti.
İlçede 1.5 yıl önce metrekaresi 800-1000 dolar civarında bulunan arsaların şu anda metrekaresinin 2 bin dolarları bulduğunu belirten Arslan, “Krizde konut fiyatlarında iniş söz konusu iken, Bayrampaşa’da konut fiyatları değişmedi, aksine kademeli bir artış trendi var. 1.5-2 yıl önce nitelikli bir konut projesinde fiyatlar metrekarede 2 bin lira iken, şu anda da 2 bin 500-3 bin lira aralığında. Yapılacak projelerin niteliğine göre fiyatlardaki artışın devam edeceğini öngörüyoruz” diye konuştu.

Sebze hali konut alanı oluyor

Hollanda sermayeli Multi Turkmall’un 750 milyon euro yatırımla tamamladığı, 495 bin metrekarelik inşaat ve 180 bin metrekarelik de kiralanabilir alanı ile İstanbul’un en büyük alışveriş merkezi olan Forum İstanbul ile Türkiye’nin ‘kentsel eğlence merkezi’ olarak tanımlanan ve 70 bin metrekarelik alanda kültürel, sosyal, spor ve alışveriş merkezlerinden otel ve kongre salonlarına kadar pek çok tesisin ilk kez birarada sunulduğu ORA İstanbul, ilçenin 2 önemli projesi... Mega Center’ın ardından Bauhaus, Praktiker, Carrefoursa, Aquarium Alışveriş Merkezi gibi birçok yatırımın gerçekleştiği semtte, Ağaçkakan İnşaat da 117 dairelik Miyansera Evleri projesini hayata geçirdi. İlçede 2012’de de 5 yıldızlı Caprice Gold Otel’in tamamlanması planlanıyor. Bayrampaşa Belediyesi’nin 10 bin metrekare arazi üzerinde hayata geçireceği Balkan Kültür Merkezi’nin en önemli özelliği ise Lütfi Kırdar ’dan sonra ikinci büyük kültür kompleksi olması... Bu arada Bayrampaşa Cezaevi ile İstanbul Sebze Hali’nin ilçe dışına çıkartılarak toplam 427 dönümlük bu iki arazinin toplu konuta ayrılması planlanıyor.

Reidin.com’un hazırladığı raporda, nüfus yoğunluğu en büyük ve en çok konut kredisi kullandırılan 7 ilinin aylık TL/M2 satış ve kira verileri, ilgili illerin nüfus yoğunlukları ile ağırlıklandırıldı ve Türkiye kompozit konut satış fiyat ile kira değer endeksleri oluşturuldu.

2 bin kişi, ilçenin ilk site ölçekli konut projesi Yorum İstanbul ile ilgileniyor

Bayrampaşa’nın site ölçekli ilk konut projesi ise Yorum İnşaat ve Multi Turkmall işbirliğiyle başlatılan Yorum İstanbul Evleri... Forum İstanbul’un bitişiğindeki 28 bin m2 arsada 8 blokta inşa edilen 566 dairelik projede 50, 75 ve 100 m2’lik dairelerin yanı sıra, 140 m2’lik çatı dubleksler bulunacak. Proje yetkilileri, 25 Eylül’de satışa çıkarılacak proje için 2 binin üzerinde kişiden talep aldıklarını belirtiyor.

Bayrampaşa’nın en yüksek ofis kulesi:

Bayrampaşa Evlendirme Dairesi’nin hemen yanında İkon Yapı’nın geliştirdiği Diamond Tower, toplam 38 bin m2 inşaat alanı ve 60 metre yüksekliği ile Bayrampaşa’nın en yüksek ve en prestijli projesi. Toplam 9 bin 575 m2 kiralanabilir alan bulunan 16 katlı proje, Nisan 2011’de tamamlanacak, kiralama sürecinin başlaması ise yılbaşını bulacak.




Haberin Devamı