Gazete Vatan Logo

Bayrampaşa diyene proje proje kıyaslama!

Bayrampaşa diyene proje proje kıyaslama!

Lüks konut projeleri, AVM ve otel yatırımlarının yükseldiği Bayrampaşa İstanbul’un yeni ticaret ve kültür merkezi olma yolunda ilerliyor. Ulaşım kolaylığı da olan Bayrampaşa, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla da dikkat çekiyor.

İstanbul’un ulaşım açısından merkezi lokasyonlarından biri olan Bayrampaşa, alışveriş merkezi ve ofis yatırımlarının dışında, konut projelerini de çekmeye başladı. Kentsel dönüşümün ön plana çıktığı ilçelerden biri olan Bayrampaşa’da dönüşüm projeleri için çalışmalar yürütülüyor. Eski fabrikaların da dönüştürülerek, konut veya ticari yatırımlara çevrildiği Bayrampaşa, şehir merkezinde olması nedeniyle önemli bir yatırım alanı olarak dikkati çekiyor.



Dönüm noktası AVM oldu

Merkezi konumuna rağmen uzun yıllar atıl bir vaziyette kalan Bayrampaşa, son yıllarda hızla gelişmeye başladı. Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezi Forum İstanbul’un açılmasıyla birlikte dikkatleri üzerine çeken ilçe, büyük bir dönüşüm geçiyor.

Fabrikaların bölgeden taşınması ve cezaevinin de kalkmasıyla dönüşümü hızlanan Bayrampaşa, yeni alışveriş merkezleri ve markalı konut yatırımlarıyla İstanbul’un yeni ticaret ve konut merkezi olma yolunda ilerliyor.

Öte yandan ilçedeki sebze ve meyve halinin taşınması ve burasının kentsel dönüşüm çalışmalarında konut alanı olarak kullanılması da planlanıyor. Otel ve alışveriş merkezi yatırımlarının da dikkat çektiği bölgede, yeni yatırım hazırlığında olan firmalar da var.

Özyurtlar İnşaat otel ve rezidans, Sur Yapı da Axis İstanbul adını verdiği alışveriş merkezi ve ofis projesi hazırlıyor.

Dönüşüm başladı

Bayrampaşa, kentsel dönüşümün de başladığı ilçelerden biri. Fabrikaların yanı sıra bölgede konutların da dönüşümü başladı. Geçen yıl bölgede bazı yıkımlar yapıldı. Bayrampaşa’da dönüşüm için hazırlanan başka bir alan da taşınan cezaevi. İBB Meclis kararı ile kentsel dönüşüm alanı olarak kabul edilen alanda yapılacak projelerin üzerine çalışılıyor.

İstanbul’un merkezinde olması nedeniyle kentsel dönüşüm açısından da müteahhitlerin radarında olan Bayrampaşa’da dönüştürülecek 1 metrekare alanın bile hem bölge hem de çevre illere katkısının büyük olacağı belirtiliyor. Semtte, büyük çaplı arsa bulmanın mümkün olmaması da dönüşüm açısından ilgiyi artırıyor.

Bayrampaşa’nın en yüksek yerinde

MUTLU İnşaat tarafından hayata geçirilen, Eski Edirne asfaltı üzerinde Bereç mevkiinde yer alan Pashador projesi, sanayideki kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk örneğini oluşturuyor. Toplam 70 bin metrekarelik inşaat alanında 3 katlı ticaret merkezin üzerinde yükselen 14 katlı, 190 adet daireden oluşan proje, Bayrampaşa’nın en yüksek kotunda yer alıyor. Merkezi bir konumda yer alan Pashador projesi, okul, hastane, alışveriş merkezi gibi bütün sosyal olanaklara yürüyüş mesafesinde yer alıyor. Projenin etrafında 10 bin metrekare yeşil alan bulunuyor. 10 bin metrekare ticari alanın yer aldığı bir kentsel dönüşüm projesi olan Pashador’da 1+1’den 4+1’e kadar farklı seçenekte daire yer alıyor.

Haberin Devamı