Gazete Vatan Logo

Bayrampaşa'da panik! İstanbul’u kana bulayacaklardı

İstanbul’da polisin takip ettiği DEAŞ’lı şüphelilerin AVM’nin açık otoparkına bıraktığı araçtaki çok güçlü bomba patlatıldı... Yakalanan 2’si kadın dört şüpheli, Esenyurt ve Arnavutköy’deki yangın ve patlamalarla bağlantılı çıktı...

Bayrampaşa'da panik! İstanbul’u kana bulayacaklardı

İSTANBUL Bayrampaşa’da bir alışveriş merkezinin otoparkına bırakılan araçtan bomba çıktığı belirtildi. DEAŞ’lı olduğu öne sürülen şüphelilerin park ederek kaçmaya çalıştığı otomobilden parça tesirli, uzaktan kumandalı el yapımı güçlü bir bombanın çıktığı öğrenildi. Operasyonda 2’si kadın 4 şüpheli yakalandı. Kaçmaya çalışan şüphelilerden biri bacağından vuruldu.

Aile görüntüsü verdiler...

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün akşam saatlerinde Esenyurt ve Arnavutköy ilçelerinde bulunan iki dairede peş peşe meydana yangın ve patlamalar üzerine çalışma başlattı. Polis ekipleri plakasını belirlediği bir otomobil üzerinden DEAŞ terör örgütü adına eylem planladığı iddia edilen şüphelilere ulaştı. 2’si kadın olmak üzere toplam dört kişiyi adım adım takip eden İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aile gibi davranan şüphelilerin beyaz renkli bir otomobile binmesi harekete geçti. TEM ekipleri, şüphelilerin otomobili saat 16.30 sıralarında, Bayrampaşa’da bulunan bir alışveriş merkezinin açık otoparkına bırakarak uzaklaşmaya çalıştıklarını tespit edince operasyon yaptı.

Haberin Devamı

Bir şüpheli vuruldu

Polis ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan erkek şüphelilerden biri bacağından vuruldu. Operasyonda 2’si kadın toplam dört şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Yaralı şüpheli tedavi için hastaneye kaldırılırken diğer üç kişi, sorgu için Vatan Caddesi’nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Fünye ile patlatıldı

TEM ekipleri, şüphelilerin bıraktığı beyaz otomobil çevresinde geniş güvenlik önlemi alarak vatandaşları otoparktan uzaklaştırdı. Ekiplerin ihbarıyla gelen bomba imha uzmanları, araçta iki kez fünye ile kontrollü patlatma gerçekleştirdi. Olay Yeri İnceleme ekiplerinin otomobilde yaptığı incelemede parça tesirli, uzaktan kumandalı el yapımı güçlü bir bombanın çıktığını belirtti. Bomba uzmanlarının araçtan çıkanları incelemesi devam ediyor.