Gazete Vatan Logo

Bayrampaşa çilesi Mayıs’ta sona eriyor

41 yıllık Bayrampaşa Cezaevi tarih oluyor. Son derece bakımsız ve yetersiz olan cezaevi Silivri’de inşa edilen modern yerleşkeye taşınıyor

Mahkum isyanlarıyla adından sıkça sözettiren Bayrampaşa Cezaevi, Mayıs ayında kapanıyor. Son yıllarda bakımsız ve fiziki açıdan yetersiz bir şekilde hizmet veren cezaevinde kalan tutuklular Silivri’de inşa edilen Avrupa’nın en büyük cezaevi olan “Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi”ne taşınacak. 1967 yılında 1210 kapasite ile açılan cezaevinde şu anda 4 bin 200 tutuklu ve hükümlü bulunuyor. Silivri’de yapılan kampüs inşaatının bitmesini beklediklerini belirten Bayrampaşa Cezaevi Müdürü Bahtışen Er, “Fiziki altyapımız yetersiz. Mevcut çoğaldıkça, her şey sıkıntı oluyor” dedi.

5 yıldızlı otel gibi...

Silivri’de, uluslararası standartlara uygun olarak yapılan 1 adet açık ve 8 adet “L tipi” kapalı cezaevi olmak üzere 9 ceza infaz kurumundan oluşan yerleşke en son teknolojik donanım, azami güvenlik, engelli hükümlüler için oluşturulan odaları ve 11 bin kişilik kapasitesiyle dikkat çekiyor. Modern ve hijyenik koşulların tam olarak sağlandığı mutfağı ve günde 30 bin ekmek çıkarabilecek ekmek fırını, çamaşırhanesi, bulaşıkhanesi olan yerleşkede, açık görüş yerlerinde çocuklar için oyun parkları da bulunuyor. 8 ceza evinin her biri 323’er güvenlik kamerası ile izleniyor.

Haberin Devamı