Gazete Vatan Logo

Bayramlaşma konuları terör ve Suriyeliler

Siyasi partiler dün karşılıklı ziyaretlerde bulunurken, heyetler arasında terör ve Suriyelilere vatandaşlık konuları ön plana çıktı

Bayramlaşma konuları terör ve Suriyeliler

Siyasi partiler bayramın ikinci gününde karşılıklı ziyaretlerde bulundu. AK Parti heyetinin CHP’yi ziyaretinde, CHP Genel Sekreteri Kamil Oktay Sındır, “Nereden, kimden gelirse gelsin, terörün her türlüsünü lanetleyelim. Aynı zamanda el birliğiyle de şu terör sorununu parlamento çatısı altında en kısa zamanda çözelim. Ülkemizi, komşularımızla birlikte güvenli bir ülke haline getirelim” dedi. AK Partili Ahmet Gündoğdu ise, “Teröre karşı iktidar, anamuhalefet kolkola inşallah’ diyelim” diye karşılık verdi. Gündoğdu, içinde başkanlık sistemi olan yeni anayasa da diledi. İki parti arasında dokunulmazlık ve Suriyeliler konusunda tartışma da yaşandı.

HDP: Öncülük edelim

HDP’yi CHP, DSP ve Saadet Partisi heyetleri ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Cankurtaran, “Eğer bayram sofrasında ekmeğimiz boğazımıza düğümleniyorsa sorun var demektir. Bu sorunu, düğümü açacak olan da siyasetçiler. Bizlere çok görev düşüyor” dedi. HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen de, “Toplumda diyaloğun yerleşmesi, şiddetin son bulması, annelerin ağlamaması, çocukların babalarının tabutlarına sarılmak zorunda kalmaması için galiba öncülük etmesi gereken siyaset kurumu bizleriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

MHP: Haklılığımız çıktı

AK Parti heyetinin MHP’yi ziyaretinde ise MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, “Genel Başkanımızın ‘Kandil’e Türk bayrağı dikilmeli’ sözlerinin haklılığı bugün ortaya çıkmıştır” ifadelerini kullandı. Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilecek olmasıyla ilgili tartışmalara da değinen Karakaya, Türk halkının Suriyelilere kucak açtığını ifade ederek, “Suriyelilerin kitlesel olarak vatandaşlığa kabulü, Türkiye’yi gelecekte ekonomik, sosyal ve siyasi olarak çok ciddi sorunlara sürükleyecektir. İnşallah hükümet bu konuda bir deneme yanılmaya girmez” diye konuştu.

Bunun üzerine AK Partili Fatih Şahin, Türkiye’deki Suriyelilere yönelik politikalarının bundan sonra da insani ve İslami ölçüler içerisinde devam edeceğini belirtti.