Gazete Vatan Logo

Bayramda marketler açık mı? Arife günü marketler açık mı? Marketlerin çalışma saatleri...

Corona virüs nedeniyle hafta sonları ve resmi tatillerde uygulanan sokağa çıkma yasakları Ramazan Bayramı'nda da devam edecek. Bayram öncesi hazırlıkları için alışverişlerini yapmak isteyen pek çok vatandaş da Bayramda marketler açık mı? Arife günü (yarın) marketler açık mı? Bakkal ve marketler kaça kadar açık olacak? sorularını merak ediyor. İşte marketlerin çalışma saatleri

Bayramda marketler açık mı? Arife günü marketler açık mı? Marketlerin çalışma saatleri...

Corona virüs nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağı Ramazan Bayramı süresice devam edecek. Bayram hazırlıkları yapan pek çok kişi, arife günü ve bayramda marketler açık olup olmayacağını merak ediyor. Peki, Bayramda marketler açık mı? Arife günü marketler açık mı? Marketlerin çalışma saatleri...

ARİFE GÜNÜ MARKETLER AÇIK MI?

Ramazan Bayramı süresince uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde alışverişlerini tamamlamak ve bayram hazırlıklarını yapmak isteyenler yarın saat 17.00'ye markete gidebilecek.

Bayram süresince 81 ilde 4 gün uygulanacak olan sokağa çıkma yasağıyla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine göre, bugün market, bakkal, manav, kasapların yanı sıra kuruyemişçiler saat 23.00'e kadar faaliyetlerine devam edebilecek. Yarın yani Arefe Günü ise 10.00-17.00 saatleri arasında da kapılarını açık tutacak.

Market, bakkal, manav, kasapların yanı sıra kuruyemişçiler yarın yani Arefe Günü ise 10.00-17.00 saatleri arasında da kapılarını açık tutacak.

Vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecek.

Haberin Devamı

Market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere yarın yani arife günü 10.00-17.00 saatleri arasında evlere/adrese servis yapabilecek.

BAYRAMDA MARKETLER AÇIK MI?

Bayram süresince yani pazar, pazartesi ve salı günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler ile online satış yapan işletmeler kapalı olacak.

Ekmek üretimi yapan fırın ve sadece ekmek satan bayiler ile tatlı satan işyerleri açık olacak. Bu işyerleri sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satabilecek.

Bayramda sadece sadece evlere paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere lokanta ve restoran tarzı işyerleri açık olacak.