Gazete Vatan Logo

Bayramda doluluk yüzde 80’i bulacak

Otelciler, yaz sezonuna bayram morali ile giriyor. Bakanlar Kurulu’nun 9 gün olarak ilan ettiği Ramazan Bayramı tatilinde, Akdeniz ve Ege sahillerindeki oteller indirimlerin de etkisiyle rezervasyon oranlarını yüzde 80'lere çıkardı. En çok satılan paket gün sayısı ise 4 ila 6 gün oldu.

Bayramda doluluk yüzde 80’i bulacak

Bakanlar Kurulu'nun bu yıl Ramazan Bayramı tatili süresini 9 güne çıkaran kararı yaklaşık 1 ay önce açıklaması, turizm sektöründe iç pazar hareketliliğini artırdı. Sektör temsilcileri bayram döneminde ağırlıklı 4- 7 gün aralığındaki paket satışlarıyla doluluk oranlarının yüzde 80'i bulacağını açıkladı. Artışta yabancı turist açığını kapatmak için yapılan fiyat indirimleri de etkili oldu. Bazı tesislerde indirim oranı yüzde 40-50'leri bulurken tatilin sektöre önemli bir ivme kazandırması bekleniyor. Akdeniz Turistik Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Tolga Cömertoğlu bayram tatili süresinin 9 gün ve erken açıklanmasının turizmciye merhem olacağını söyledi. Cömertoğlu, "Temmuz ayı için 9 günlük katkı yüzde 20-30 civarında olacaktır" diye konuştu.

ANTALYA BAYRAM EDECEK

Turizmde bu yıl yaşanan sıkıntılardan bahseden Kundu Turizm Yatırımcıları Birliği Başkan Yardımcısı Abdullah Keleş de Ramazan sonrası futbol şampiyonasının da bitmesiyle yurtiçinde önemli miktarda rezervasyon beklediklerini kaydetti. Keleş, "Antalya'ya İstanbul ve Ankara'dan tarifeli seferlerde bayram döneminde artış olacak" dedi. Bayramın 9 güne çıkmasını olumlu olarak nitelendiren Susesi Luxury Resort Genel Müdürü İsmail Tirali ise, "Yüzde 85'in altında kalacağımızı düşünmüyorum" ifadelirini kullandı.

ERKEN REZERVASYON AVANTAJLI

Haberin Devamı

Hala bayram tatili programı yapmamış vatandaşlar olduğunu belirten Tirali, şöyle devam etti: "Turizm anlık planların alındığı bir sektör değil. Tatil planlarında son dakika rezervasyonları oluyor ama insanlar bilinçli, düşünerek, tartışarak rezervasyon yapıyor. Ama ne kadar erken yaparlarsa o kadar efektif oluyor. Bayramda efektif bir doluluk bekliyoruz iç pazarda."