Gazete Vatan Logo

Bayramda deniz altında nöbet

Türk donanmasının kahramanları, bayramı da görevlerinin başında karşıladı. Uzunluğu 62, eni 6,2 metre olan ve adını Preveze Deniz Zaferi’nden alan TCG Preveze S 353’te görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri personeli, yılın büyük bölümünü denizin altında geçiriyor.

Bayramda deniz altında nöbet

Vatan için yılın büyük bölümünü ailelerinden uzakta, denizin metrelerce altında geçirmek zorunda kalan Türk donanmasının kahramanları, bayramı da görevlerinin başında karşıladı.

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca Karadeniz’deki terörizm, yasa dışı silah ve mühimmat kaçakçılığını önlemek amacıyla 1 Mart 2004’te başlatılan Karadeniz Uyum Harekatı kapsamında Karadeniz Ereğli Limanı’nda bulunan TCG Preveze S 353 denizaltısı, Ramazan Bayramı’nda kapılarını Anadolu Ajansına (AA) açtı.

Uzunluğu 62, eni 6,2 metre olan ve adını 27 Eylül 1538 yılında elde edilen Preveze Deniz Zaferi’nden alan TCG Preveze S 353’te görev yapan Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) kahraman personeli, neredeyse yılın büyük bölümünü denizin metrelerce altında geçiriyor.

Karadeniz’de bekliyoruz

TCG Preveze S 353 Denizaltı Komutanı deniz yarbay, Gölcük Tersanesi Komutanlığında inşa edilen TCG Preveze denizaltısının 1994 yılında hizmete girdiğini anlattı. Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığının (DZKK) 12 denizaltısından birisi olan TCG Preveze’nin adını 27 Eylül 1538 yılında Preveze Deniz Zaferi’nden aldığını ifade eden deniz yarbay, “Uzunluğu 62 metre, eni 6,2 metredir. Suyun altında 20 natın sürate çıkabilmekteyiz. Mevcut imkanlarımız ise 50 güne kadar dalmış durumda karakol icra edebiliyoruz” diye konuştu. Denizaltıda görevli astsubay da mevcut görevi nedeniyle yılın bir bölümünü ailesinden uzakta, denizlerde ülkenin hak ve menfaatlerini korumayla geçirdiklerini belirterek, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

TSK’nın denizlerdeki dosta güven, düşmana caydırıcılık sağlayan denizaltıda, böyle stratejik bir görevi yapıyor olmaktan gurur ve övünç duymaktayım. Bayramlarda elbette ailemizle birlikte olmak isterdik ancak görevimizin gerektirdiği şeyler var. Onun için biz de şu anda Karadeniz Uyumu Harekatı kapsamında bayramı burada geçiriyoruz. Kaporta kapandıktan sonra burasının kendileri için bambaşka bir dünya olduğunu vurgulayan astsubay, kendilerine verilen görevi en iyi şekilde yapmak için gayret ettiklerini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı