Gazete Vatan Logo

Bayram tatilinde boş yatak kalmadı

Bayram tatilinin 10 güne çıkarılmasıyla turizm merkezlerinde tatil dopingi yaşanıyor. Uçaklar, otobüsler ve dolmuşların tıklım tıklım dolu olduğunu söyleyen POYD Başkanı Duran, “Otellerin hepsi yüzde 100 doluluğu yakaladı. Turizmci mutlu” dedi

Bayram tatilinde boş yatak kalmadı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala turizmcilerden sevindirici haber geldi. Otellerin doluluk oranları hakkında açıklama yapan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran, sezonun yüksek olması nedeniyle Rusya başta olmak üzere farklı ülkelerden Türkiye’ye ciddi hareketlilik olduğuna dikkat çekti. Turizm merkezlerinde tatil dopinginin yaşandığını belirten Duran, “Çok ciddi şekilde hareketlilik başladı. Uçaklar, otobüsler, dolmuşlar tıklım tıklım dolu. Otellerin hepsi yüzde 100 dolulukları yakalamış durumda” dedi.

İç ve dış pazardaki yoğunlukla turizmcinin yüzünün güldüğünü ifade eden Duran, Rusya’dan gelen akımın Eylül ve Ekim’de devam edeceğini bildirdi. Duran, sözlerine şöyle devam etti: “En keyifli döneme girdik. Bayram tatili ikinci bir imkan yarattı. Tatil, Türkiye genelinde iç pazarda 1.5 milyon hareketin olmasını sağlayacak. Geçen yıl iç pazarda 7 milyon hareket vardı. Bu yıl rakamın 10 milyon olmasını bekliyoruz.

% 70 yabancı % 30 yerli turist

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı da Kurban Bayramı tatili için otellere ilk girişlerin başladığını söyledi. Yağcı, “30 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde oteller yüzde 100 dolu olacak. Yüksek sezondayız, iç pazar da turizme ciddi anlamda katkı sağladı. Vatandaşlar artık tatil yapmanın lüks değil, bir ihtiyaç olduğunun farkına vardı. İç pazar hareketli olursa dışa karşı anlık krizlerde de dayanıklı oluruz. Bayramda Antalya’da 1 milyondan fazla kişi tatil yapacak. Büyük bir rakam. Yüzde 70’i yabancı, yüzde 30’u iç pazar olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Artarak devam edecek

Ölüdeniz’de otel işletmecisi olan Yasin Özdemir de bayram tatili nedeniyle otellerde ciddi dolulukların oluştuğunu söyledi. Bölgeye tatilcilerin günler öncesinden gelmeye başladığını belirten Özdemir, “Turizm açısından çok önemli günler. Ekonomimize ciddi faydası olacak. Bu artışın önümüzdeki günlerde artarak devam etmesini bekliyoruz” dedi.

Turizmciye moral oldu

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel ve Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri Orhan Kavala da bölgedeki otellerde büyük yoğunluk yaşandığını, yazın son tatili için rezervasyonların erkenden yapıldığını söylediler. Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, 55 bin yatak kapasitesiteli ilçedeki otellerin yüzde 100 dolduğunu belirterek bayramda yaşanacak yoğunluğun okullar açılana kadar süreceğini vurguladı. Dalaman Ortaca Köyceğiz Turizm Otelciler ve İşletmeciler Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur da “10 günlük tatil turizmcilere moral kaynağı oldu” dedi.

Haberin Devamı