Gazete Vatan Logo

Bayram Tatili kaç gün oldu?

Ramazan ayını idrak ettiğimiz şu günlerde merak edilen en önemli konuların başında Bayram tatili geliyor. Peki Bayram tatili kaç gün olacak? Bayram Tatili hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Bayram Tatili kaç gün oldu?

Ramazan Bayramına sayılı günler kala merak edilen konuların başında Bayram tatilinin kaç gün olduğu merak edilmeye başlandı. Bayram tatili hakkında sevindirici haber geldi. İşte Bayram tatili hakkında merak edilen detaylar...

Ramazan Bayramı tatili hakkında Başbakan Binali Yıldırım Bayram tatilinin 9 gün olmasına yönelik genelgeyi imzaladı. Genelgenin imzalanmasının ardından Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıktı. 4 Temmuz Arefe günü yarım gün 5-6-7 Temmuz ve 8 Temmuz Cuma günü resmi tatil olarak ilan edildi.

TURİZM SEKTÖRÜ UZUN BAYRAM TATİLİNDEN UMUTLU

Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanması ve 200 ile üzerinde koltuk sayısına sahip charter uçaklara verilen desteğin artırılması, turizm sektörü temsilcilerinin yüzünü güldürdü.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı tatilinin erken açıklanmasını turizm sektörü açısından çok olumlu bulduğunu söyledi.

Tatilin erken açıklanması ve 9 gün olmasının turizm sektörünün talebi olduğunu belirten Ayık, "Çünkü insanlar erkenden planlarını yapabilecek ve kendilerine uygun tesisi seçme şansı olacak. İnşallah 9 günlük periyotta tesislerimizde arzu edilen doluluklara ulaşılacak. Yerli turistin sektöre ciddi bir hareketlilik sağlayacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

- "Yerli turist sayısını büyüterek yolumuza devam ediyoruz"

Sektörde son yıllarda çok ciddi bir dinamizm ve hareketlilik yaşandığını dile getiren Ayık, şöyle devam etti:

"Turizm sektörünün uzun yıllardır sürdürdüğü erken rezervasyon kampanyasıyla birlikte iç pazarda ciddi bir ivme yakaladık ve insanımızın tatil alışkanlığını geliştirme konusunda önemli katkılar sağladık. İç pazarda ektiğimiz tohumların meyvelerini toplayarak, yerli turist sayısını büyüterek yolumuza devam ediyoruz." Ayık, 1 Haziran-31 Ağustos 2016 tarihleri arasında 200 ve daha fazla koltuk sayısına sahip uçaklarla yapılan tarifesiz (charter) uçak seferlerinde (en az 150 yolcu getirmek kaydıyla) 6 bin dolarlık destek tutarının yüzde 30 oranında artırılarak uygulanmasının da sektör açısından çok olumlu bir gelişme olduğunu söyledi. Ayık, "Çok yerinde bir karar. Hatta bana sorarsanız bu desteğin sezon sonuna kadar uzatılması lazım. Bizim talebimiz o yöndeydi. İnsanların uzun vadeli plan yapabilmesi için sezonu kapsayacak şekilde uygulanması daha iyi olurdu." dedi.

Haberin Devamı

- "250 bin turist beklentisi"

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ da turizmi teşvik edecek her türlü gelişmeyi olumlu bulduklarını ifade etti.

Uçak desteğinin artırılmasından memnuniyet duyduklarını dile getiren Kızıldağ, "Özellikle uluslararası turizm açısından çok olumlu. Sektöre katkı sağlayacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Bayram tatilinin erken açıklanması ve 9 güne çıkartılmasının da iç turizme hareket kazandıracağını belirten Kızıldağ, "Sektör olarak zaten bu tür motivasyonlara çok ihtiyacımız var. Yaşadığımız sıkıntılar malum. İç turizmi teşvik edecek kampanyalardan yerli turistlerin çok yararlandığını görüyoruz." dedi. Kızıldağ, Ramazan Bayramı döneminde yurt içinde en az 250 bin kişinin tatil yapacağını düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

2016 DİNİ GÜNLER TAKVİMİ

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıkladığı 2016 dini günler listesi şöyle:

06 Haziran 2016 Pazartesi Ramazan'ın Başlangıcı

04 Temmuz 2016 Pazartesi Arefe

05 Temmuz 2016 Salı Ramazan Bayramı (1.Gün)

06 Temmuz 2016 Çarşamba Ramazan Bayramı (2.Gün)

07 Temmuz 2016 Perşembe Ramazan Bayramı (3.Gün)

11 Eylül 2016 Pazar Arefe

12 Eylül 2016 Pazartesi Kurban Bayramı (1.Gün)

13 Eylül 2016 Salı Kurban Bayramı (2.Gün)

14 Eylül 2016 Çarşamba Kurban Bayramı (3.Gün)

15 Eylül 2016 Perşembe Kurban Bayramı (4.Gün)

02 Ekim 2016 Pazar Hicri Yılbaşı

11 Ekim 2016 Salı Aşure günü