Gazete Vatan Logo

Bayram rotanızı belirlediniz mi?

Dört günlük Şeker Bayramı tatilini, kültür ve yakın İstanbul turlarıyla değerlendirmek istiyorsanız, geç kalmış değilsiniz. Tur şirketlerinin cazip fiyatlarla düzenlediği gezilerden biri mutlaka sizin için... Bakmadan yola çıkmayın!

Yedigöller
Deep Nature, 14-16 Kasım tarihleri arasında Yedigöller Milli Parkı'na konaklamak bir tur düzenliyor. Yaklaşık 5.5 saatlik bir yolculuktan sonra öğle saatlerinde Yedigöller Milli Parkı'na varılacak. Yaklaşık 2 saatlik yürüyüşten sonra dönüşte kamp ateşi için odun toplanacak. Kamp ateşi başındaki keyifli akşamla ilk gün sona erecek. İkinci gün sabah 10.00'daki kahvaltının ardından 4 km'lik bir yürüyüş yapılacak. Üçüncü günün sabahı kahvaltıdan sonra 11.30'da milli parktan ayrılıp Aladağ'a doğru yola çıkılacak. 2 saat sürecek yolculuktan sonra Gölcük'e varılacak. Bolu Dağı'nda öğle yemeği yenecek ve İstanbul'a dönülecek.

Tur fiyatı: Ulaşım, rehberlik, 2 gece konaklama, sabah kahvaltıları, akşam yemekleri, öğle yemekleri, tüm çevre gezileri, uyku tulumu ve mat, milli park ve ören yeri girişleri dahil, 175 milyon lira. (Kredi kartına taksit imkanı var)

Tel: (0212) 243 68 85

Ayvalık-Bergama-Kaz Dağı-Assos
Kamp Ateşi, bayram boyunca sürecek konaklamak Ayvalık-Bergama-Kaz Dağı-Assos turu düzenliyor. Tur için 12 Kasım'da yola çıkılacak. 13 Kasım sabahı otele varılacak. İlk olarak Ayvalık sokakları dolaşılacak. Sonra Cunda (Akbey) Adası'na geçilecek. 14 Kasım'da Bergama gezilecek. Öğle yemeğinin ardından büyük ozan Arkesilaos'un yaşadığı yer olan Çandarlı'ya hareket edilecek. 15 Kasım'da ise dünyanın ikinci en büyük oksijen kaynağı olan Kaz Dağları'na gidilecek. Mitolojik ve yöresel hikâyeler eşliğinde Kaz Dağı Milk Parkı, Zeytinyağı Müzesi, Sutüven Şelalesi, Hasanboğuldu, Zeus Altarı, Adatepe Köyü ve Tahtakuşlar Etnografya Müzesi gezilecek. 16 Kasım sabahı yola çıkılacak. Kaz Dağları'ndaki Yeşilyurt Köyü'nde sabah çayı molası verilecek.

Tur fiyatı: Ulaşım, yarım pansiyon konaklama, rehberlik dahil, 270 milyon lira. (Kredi kartına taksit imkanı var.)

Tel: (0212) 292 96 05

Fener-Balat-Ayvansaray
Geziciayak, doğa yürüyüşleri yerine kültür turu tercih edecek olanlar için 14 Kasım'da Hakç'in güneyinde yer alan Fener, Balat ve Ayvansaray'ı kapsayan günübirlik bir tur düzenkyor. Bu turda, Doç. Dr. M. İhsan Tunay rehberliğinde Cibali Tütün Fabrikası, Porta İspigas (Porta Putea), Küçük Mustafa Paşa Hamamı, Gül Camii (Aya Theodosia Kilisesi), Yeni Ayakapı, Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi, Aya Yorgi Kiksesi, Fener Mahakesi, Fener Rum Erkek Lisesi, Panagia Muhkotissa Kiksesi, Yuvakimyon Rum Kız Lisesi, Dimitri Kantemir'in Evi, Ayios Yeorgios Metokhion Jerusalem, Panagia Paramithias Kiksesi, Bulgar Kiksesi, Tur-i Sina Metokhionu, Balat Meydanı, Ahrida Sinagogu, Blaherna Ayazması, Anemas Zindanları gibi yerler gezilecek.

Tur fiyatı: Rehberlik, öğle yemeği, çay ikramı, kilise ve camilerdeki bağışlar, giriş ücretleri dahil, 40 milyon lira.

Tel: (0212) 238 51 07-08

Bozcaada
Bozcaada'yı daha yakından taramak istiyorsanız, Buklamania'nın düzenlediği tura katılabilirsiniz. Tur 12 Kasım günü İstanbul'dan hareketle başlayacak. 13 Kasım sabahı Geyikli İskelesi'ne varılacak. Önce Akvaryum Koyu'na gidilecek. Deniz keyfinin ardından Ayazma Plajı'na geçilecek. Akşam üzeri Polente Feneri'nde akşam yemeği yenecek. 13 Kasım sabahı kahvaltıdan sonra 14.00'e kadar Ayazma Plajı'nda deniz keyfine devam edilecek. Saat 14.00'te ada merkezinde yenecek öğle yemeğinden sonra ada sokaklarında rehber eşliğinde yapılacak geziyle ada hakkında bilgi alınacak. Talay Şarapçılık Fabrikası gezilip alışveriş yaptıktan sonra Kale gezilecek. Daha sonra 18.00 feribotuyla İstanbul'a geri dönülecek.

Tur fiyatı: Ulaşım, rehberlik, 1 gece konaklama, sabah kahvaltıları, set mönü akşam yemeği, tüm çevre gezileri ve müze giriş ücretleri dahil, 150 milyon lira. (Kredi kartına taksit imkanı var)

Tel: (0212) 245 06 35

Sülüklügöl
Ogzala'nın 14 ve 16 Kasım tarihleri için hazırladığı günübirlik tur programlarında ise Sülüklügöl ziyaret edilecek. Günümüzden üç yüzyıl önce bir heyelan sonucu oluşan ve günümüzde koruma altında olan bir çöküntü gölü olan Sülüklügöl'e Adapazarı'nın Akyazı ilçesine bağlı Dokurcun nahiyesinden ulaşılacak. Tura katılmak isteyenlerin yanlarında küçük bir sırt çantası,yürüyüş ayakkabısı, yağmurluk, yedek giysi, matara veya pet şişe, çakı ve fener, ayakkabıları çamurdan korumak için tozluk getirmesi gerekiyor.

Tur fiyatı: Ulaşım, öğlen yemeği, rehberlik, ikramlar dahil, 45 milyon lira.

Tel: (0212) 293 91 95

Galata
Geziciayak'ın bayramlık kültür turlarından biri de Galata. 13 Kasım'da sanat tarihçisi Atilla Tuna rehberliğinde yapılacak tur için katılımcılar, 10.00'da Karaköy tünel girişinde buluşacak. Turda Karaköy Meydanı, Karantina Binası, Yeraltı Camii, Türk Ortodoks Patrikhanesi, Vaftizci Yahya Süryani Kilisesi, Aya Pandeleymon Rus Kilisesi, Kılıç Ali Paşa Külliyesi, Nusretiye Camii, Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi, Saint Benoit Fransız Okulu, Ömer Abed Han, Karaköy Palas, Galata Meydanı gezilecek yerlerden sadece birkaçı...

Tur fiyatı: Rehberlik, öğle yemeği, kilise cami bağışlar dahil, 40 milyon lira

Tel: (0212) 238 51 07

Ballıkayalar ve Sudüşen Şelalesi
Ogzala, 14 Kasım'da sizi günübirlik bir doğa yürüyüşü için Kocaeli Ballıkayalar'a davet ediyor. İstanbul'a çok yakın olan Ballıkayalar'a 1 saatlik yolculukla varılıyor. Eğer bayramın birinci gününü sevdiklerinizle geçirmeyi isterseniz, 15 Kasım'daki Yalova Sudüşen Şelalesi yürüyüşüne de katılabilirsiniz. 2 saat sonra 10 metre yüksekliğindeki Sudüşen Şelalesi'nin altına ulaşılacak. Yürüyüş 4 saat sürecek.

Tur fiyatı: Ulaşım, öğlen yemeği, rehberlik, ikramlar dahil, 45 milyon lira

Tel: (0212) 293 91 95

Haberin Devamı