Gazete Vatan Logo

Bayram coşkusu engel tanımadı

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nın önünde çelenk sunma töreni düzenlendi

Raylı sistem çalışmalarının sürmesi nedeniyle çelenk taşıyanlar zor anlar yaşadı. Oluşturulan portatif köprü ve serilen kırmızı halı sayesinde, tören tamamlandı.

Gençler yağmura rağmen yürüdü
SAĞNAK yağış, Cumhuriyet Yürüyüşü’ne engel olamadı. Malatya’da çok sayıda öğrenci, Türk bayrağını başlarının üzerinde tutarak valilik önünden yürüyüşe başladı. Gençler, 2. Ordu Komutanlığı Bando ekibi öncülüğünde, İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ’ın da bulunduğu toplulukla Anıt’a ulaştı.

İzmir’de kutlamalar Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Törene, elindeki bayrak ve asker üniformasıyla katılan minik bir erkek çocuk ilgi odağı oldu. İstanbul’da da İl Eğitim Müdürlüğü tarafından Tünel-Taksim arasında izci yürüyüşü gerçekleşti.

Konfeti ve karanfilli geçiş
VAN’DA etkinlikler dün sabah saatlerinde başladı. Kutlamalar çerçevesinde düzenlenen yürüyüşte belediye, askerlerin geçişi sırasında gökyüzüne karanfil ve konfeti attı. Anıttaki törende Demokratik Toplum Partisi’ne (DTP) ait çelenge kimse sahip çıkmadı. Çelenk, törenden sonra görevli bir polis tarafından anıtın arkasına bırakıldı.

6 bin Türk bayrağı dağıtıldı
Zonguldak’In Alaplı ilçesi, 29 Ekim sebebiyle 6 bin adet Türk bayrağı dağıttı. AKP’li Belediye Başkanı Faruk Çoturoğlu bu bayraklarla Fransa’ya en güzel tepkiyi vereceklerini söyledi. Öte yandan Uzunmehmet Anıtı önünden başlayan Cumruriyet Yürüyüşü’ne katılan 3 bin kişi hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı’nı söyleyince duygu dolu anlar yaşandı.

Sözde soykırıma yürüyüşte tepki
Cumhuriyet’İn 83. yıl dönümü için Mudanya’da Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlendi. Kaymakam Ali Çınar, Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Yılmaz, Belediye Başkanı Erol Demirhisar, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı yürüyüşte, vatandaşlar sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa için Fransa’ya tepki gösterdi. Dev Türk bayrakları ve Atatürk posterleri açan halk, İskele Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde alkışlarla karşılandı.

Çocuktan askere ilgi
Malatya’daki Cumhuriyet Yürüyüşü’ne her yaştan ve kesimden binlerce vatandaş katıldı. Türbanlı bir genç kız taşıdığı ‘Cumhuriyet Özgürlüktür’ yazılı pankartla, dikkat çekti. Erzurum’daki törenler sırasında küçük bir çocuğun askerlerle şakalaşması sempati uyandırdı.

Haberin Devamı