Gazete Vatan Logo

Bayram % 100 dolu

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Kurban Bayramı’nda Ege ve Akdeniz’deki turistik beldelerde yüzde 100 doluluk beklediklerini söyledi. Ulusoy, “Antalya’da Kemer, Belek, Side, Alanya’nın yanı sıra Ege’de Çeşme, Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Didim ve Fethiye ilginin çok yüksek olduğu destinasyonlar” dedi.

Bayram % 100 dolu

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Kurban Bayramı rezervasyonlarında en yüksek talebin Antalya, Muğla ve İzmir’e geldiğini bildirdi. Ulusoy, seyahat acentelerinin Kurban Bayramı için rezervasyonlarının erken rezervasyon sürecinde aylar öncesinden almaya başladığını belirterek, bununla birlikte bayram dönemi yaklaştıkça yeni paket turlarla da tüketicilerin taleplerini karşılamaya yönelik satışlara başlandığını kaydetti.

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından kamu personeline yönelik konulan izin yasağının kaldırılmasının Kurban Bayramı turlarına ilgiyi olumlu etkilediğini anlatan Ulusoy, bayram tatilinin 9 güne çıkarılması beklentisinin de turlara ilgiyi arttırdığını vurguladı.

İspanya ve İtalya

Kurban Bayramı’nda tatile çıkacak vatandaşların ağırlıklı olarak yurt içi turlarını tercih ettiğini belirten Ulusoy, şöyle konuştu: “Kurban Bayramı’nda yurt içi rezervasyonlarda kıyı şeridine talebin yüksek olduğunu gözlemliyoruz. Antalya’da Kemer, Belek, Side ve Alanya’ya yönelik taleplerin yanı sıra Ege’de Çeşme, Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Didim ve Fethiye turları ilginin yüksek olduğu destinasyonlar. Yurt dışı turlarda ise İspanya, İtalya ve Balkanlar en çok ilgi çeken turlar. Tatil süresinin uzun olması nedeniyle söz konusu destinasyonlara yönelik bir haftalık turlara talebin yüksek olduğunu gözlemliyoruz.”

Haberin Devamı

Kruvaziyer de gözde

Ulusoy, uzun tatil süresi nedeniyle yurt dışı çıkışlı kruvaziyer turlara da talebin yüksek olduğunu dile getirerek, yurt dışı turlarda fiyatların 129 eurodan başladığını kaydetti. Sahil bandında yer alan tatil bölgelerine ilginin yoğunluğuna işaret eden Ulusoy, “Bu destinasyonlarda Kurban Bayramı ile doluluk oranının yüzde 100’e ulaşacağı düşüncesindeyiz” dedi.

2017 yılından umutluyuz

BAŞARAN Ulusoy, 2016 yılında sektör dışında yaşanan gelişmeler neticesinde turizmin olumsuz bir seyir izlediğini söyleyerek, şu değerlendirmeyi yaptı: “Haziran ayına ilişkin veriler, turizmde yaşanan kaybın yaz sezonu itibarıyla da devam ettiğini ortaya koyuyor. Haziran’da gelen yabancı ziyaretçi sayısı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 40 oranında azalırken 6 aylık dönemde yaşanan düşüş yüzde 27 seviyesinde oldu” dedi. Ulusoy, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen geleceğe umutla baktıklarını, 2017’nin Türk turizmi için yükseliş sürecinin başlangıcı olmasını ümit ettiklerini kaydetti.

Haberin Devamı