Gazete Vatan Logo

Bayrak provokasyonu

Bayrak provokasyonu

Mudurnu’da Kürt işçilerle bir grup arasında ‘bayrak’ nedeniyle çıktığı öne sürülen tartışma ilçeyi ayağa kaldırdı. Linç edilmek istenen ve inşaata sığınan işçiler saatler sonra kurtarılabildi.

Bolu’nun Mudurnu ilçesi Taşkesti Beldesi Benzinlik Mahallesi’nde önceki akşam ‘bayrak’ tartışması nedeniyle gerginlik yaşandı. Bir iddiaya göre okul inşaatında çalışan Kürt işçilerle arabalarındaki Türk bayraklarıyla ilçede tur atan grup arasında ‘bayrağa saygı’ tartışması çıktı. Başka bir iddiaya göreyse markette alışveriş yapan işçilerden birinin telefonunda PKK’nın bayrağını gören bir kişi tepki gösterdi. Çıkan tartışma üzerine işçiler okul binasına sığındı.
Şehit babasının çağrısı
Söylentinin ilçede yayılması üzerine yüzlerce kişi okulun etrafında toplandı. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma olaylara müdahale ederken, okula girenleri de dışarı çıkardı. Şehit babası Ahmet Temel jandarma aracından halka seslenerek dağılmalarını istedi. Bir yüzbaşı da bölücü terör örgütü ile gereken mücadelenin verildiğini belirterek, vatandaşların sakin olmalarını istedi.
‘Oyuna gelmeyin’
Olay yerine gelen Bolu Valisi Aydın Baruş inşaat iskelesinin üzerine çıkarak kalabalık grubu sakinleştirmeye çalıştı. Vatandaşlardan dağılmalarını isteyen Vali Baruş, “Biz devlet olarak gerekeni yapacağız ve onların cezalarını vereceğiz. Herkes kendi cezasını kendi vermeye kalkarsa biz nasıl devlet olacağız. Ortada bir oyun oynanıyor ve oyuna gelmeyin” dedi. Bu sırada kalabalıktaki bazı kişiler Vali Baruş’un konuşmasına tepki göstererek işçilerin kendilerine verilmesini istedi.
Zırhlıyla kaçırdılar
Saatler süren gerginliğin ardından sekiz işçi polis ve jandarma ekipleri tarafından inşaattan çıkarıldı. Polise ait zırhlı araca bindirilen işçiler, beldeden uzaklaştırılıp güvenli bir noktaya götürüldü.

Haberin Devamı