Gazete Vatan Logo

Baykan Kaymakamı'na PKK saldırısında 14 kişi tutuklandı

Siirt'in Baykan İlçesi Kaymakamı Mehmet Kocabey'e yönelik PKK'lıların düzenlediği bombalı saldırıyla ilgili güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınan 56 kişiden 14'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Baykan Kaymakamı'na PKK saldırısında 14 kişi tutuklandı

Siirt Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, 7 Temmuz günü Baykan Kaymakamı'na yönelik PKK'lıların düzenlediği bombalı saldırıyla ilgili olarak 84 kişi hakkında gözaltı kararı alındığı belirtilerek, bu kapsamında 56 kişinin yakalandığı bunlardan 14'ünün tutuklandığı belirtildi. 28 kişinin de yakalanmasına çalışıldığı belirtilen valilik açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Baykan İlçesi'nde Baykan Kaymakamı ve aynı zamanda Baykan Belediyesi, Veysel Karani Belediyesi ve Atabağı Belediyesi kayyumu olan Mehmet Kocabey'e yönelik yapılan saldırıyı düzenleyen PKK/KCK terör örgütü mensuplarıyla iltisaklı olduğu değerlendirilen misil/işbirlikçi şahıslara yönelik Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyonel faaliyetler kapsamında 84 şahıs hakkında gözaltı kararı alınmış ve bu şahıslardan 56'sı gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan 56 şahıstan 19'u serbest bırakılmış, 23 şahıs sevk edildikleri mahkemece haklarında Adli Kontrol kararıyla serbest bırakılmış, 14 şahıs sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştır. 28 şahıs ise operasyon kapsamında yakalanmamış olup yakalanmalarına yönelik çalışmalar devam etmektedir."

Haberin Devamı