Gazete Vatan Logo

Baykal hakkında tuhaf iddia

SIRRI Sakık’ın, CHP’nin kendilerinden 20 ’militan’ istediği iddiaları parti sözcüleri tarafından yalanlanırken, İHD Mardin Şube eski Başkanı Cemil Aydoğan’dan yeni bir iddia ortaya atıldı. AKP’nin son yerel seçimde Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde belediye başkan adayı gösterdiği ancak seçimi kazanamayan Cemil Aydoğan dün basın toplantısı düzenleyerek, 11 yıl önce CHP ile HADEP arasındaki ittifak görüşmelerine kendisinin koordinatörlük yaptığını ileri sürdü.

İki partinin seçimde işbirliği yapması için sürdürülen çalışmaları CHP Genel Merkezi’nde Baykal ile 10- 15 kez görüşerek yürüttüğünü ileri süren Cemil Aydoğan, “Baykal, gerekirse dağda olup da isimleri bilinmeyen ancak Yüksek Seçim Kurulu tarafından onaylanacak isimlere razı olduğunu bana aktardı” diye konuştu. Aydoğan, “CHP Genel Merkezi’ndeki görüşmelerin birinde Baykal, PKK’nın Avrupa’daki sorumlularından Tuncelili bir kişinin gelip kendisiyle görüşeceğini söyledi” iddiasında da bulundu.

Henüz Avrupalı gibi olgun değiliz

DİYARBAKIR’da düzenlenen ’Uluslararası Müzakere ve Çözüm Deneyimleri’ konferansında konuşan Leyla Zana, “Ne yazık ki Avrupalı halkların ulaştığı olgunluk düzeyine, bu coğrafya henüz ulaşmadı. Oysa sorun çatışmalar ölmeden ve öldürmeden de çözülebilir” dedi.

Haberin Devamı