Gazete Vatan Logo

Baykal'dan 'tuzak' tepkisi

'Sağ elimizle sol elimiz birbiriyle kavga ediyor'

Devlet kurumları arasındaki uyumsuzluktan yakınan CHP lideri, “Sanki Türkiye kendi kendisiyle uğraşıyor. Devletin kurumları birbirine tuzak kurar mı?” dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Mudurnu’da yaptığı konuşmada son günlerde yaşanan gerilim nedeniyle AKP hükümetini eleştirdi. Türkiye’nin gerçek gündeminin ekonomi olması gerektiğine dikkat çeken Baykal şöyle konuştu:

EKMEK KÜÇÜLDÜ: Sanayi çökmeye başladı, ekonomi “daralan, küçülen ekonomi” halini aldığı. Ekonomi yüzde 13.8 küçüldü. Ekonominin küçülmesi ne demektir? Ekonominin küçülmesi sofradaki somunun küçülmesi demektir. Sofradaki insanların sayısı azalmadığı halde, hatta belki arttığı halde sofradaki somunun küçülmesi demektir.

YÖNETENLER YANLIŞ YAPIYOR: Şimdi Türkiye böyle bir batağın içinde. Dünyada Türkiye kadar bu ekonomik krizin darbesini yemiş başka ülke bulmak kolay değildir. En ağır ekonomik bunalımı yaşayan ülkelerin başında ne yazık ki Türkiye geliyor. Bu sıkıntıların altında tabii uzun bir süreden beri yaptığımız bazı yanlışlıklar yatıyor.

KENDİMİZLE UĞRAŞIYORUZ: Sanki Türkiye kendi kendisiyle uğraşıyor. Sağ elimizle sol elimiz, sağ ayağımızla sol ayağımız birbiriyle kavga ediyor. Devletin kurumları birbirlerine tuzak kurar mı? Bu devletin kurumlarına hepimizin ihtiyacı var. Hepsi birbirine saygı gösterecek. Hepsi birbirine değer verecek. Bu memleketin yargıya da ihtiyacı var. Bu memleketin silahlı kuvvetlere de ihtiyacı var. Bu Meclis’in ve hükümetin görevini Anayasa çerçevesinde güzel şekilde yapmasına da ihtiyacı var.

BASININ DURUMU: Niye birileri eline gücü alınca ’Ben sana gösteririm’ deyip basını susturmak için, televizyonları susturmak için, kendi ipoteği altına sokmak için bir emir kumanda zinciri altına sokmak için, her türlü imkanı kullanmayı kendisine hak biliyor? Niçin devlet bankalarından alınan kredilerle iktidarlar kendilerine özel televizyonlar edinmeye çalışıyor? Dünyada bunun örneği var mı?

GECE DARBESİ: Böyle demokrasi olur mu? Yargı siyasetin emrine girerse iyi mi olur? Yargının bir kısmına el atacaksın o kısmını öbür kısmına karşı çıkaracaksın daha geniş kısmına el atmak için her türlü tertip sürdüreceksin. Gece yarısı darbeler yapacaksın. Bundan Türkiye’ye hayır yok.

İŞİMİZ BAŞKA: Bundan Anadolu’ya hayır yok. İşimize bakalım. İşimiz Türkiye’yi kalkındırmak. Kimse kimseyi takip etmeyecek. Senin oyun şu olur, bu olur. Bugün böyle olur, yarın başka olur. Ne oldum diye kendini unutmayacaksın. Göreceksin ki ne kolursan ol senden güçlü millet var.

Baykal’dan Savcı Öz’e eleştiri

ANKARA- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’ü eleştirdi. Önceki gün bir grup gazeteci ile akşam yemeğinde buluşan Baykal, “Savcıya diyorlar ki ’sen aslansın, sen demokrasi adına yapıyorsun, bunların gözünün yaşına bakma, gereğini yap’. Zaten sen bize cemaat olarak da yakınsın. O da bundan cesaret ve güç alıyor. Vuruyor, kırıyor, döküyor. Önüne geleni içeri attırmaya çalışıyor” dedi.

Halk oyunu izleyip dua etti

Deniz Baykal, Bolu’nun Mudurnu ilçesinde her yıl genelsel olarak kutlanan Mudurnu İpek Yolu Kültür, Sanat ve Turizm Festivali’ne katıldı. Helikopter ile Mudurnu’ya gelen Baykal, şehir merkezine otobüs ile gitti. Tören alanına yürüyerek giren Baykal, burada vatandaşları selamladı. Baykal’ı Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, Mudurnu Kaymakamı Alp Arslan, Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, CHP Bolu İl Başkanı Tanju Özcan karşıladı. Tören alınında halk oyunları ekiplerinin gösterilerini izleyen CHP lideri daha sonra sonra çarşı esnafıyla esnaf duası okudu ve restoran açılışı yaptı.

Haberin Devamı