Gazete Vatan Logo

Baykal 11 yeni ismi MYK’ya aldı

İşte kurultaydan zaferle çıkan Baykal'ın yeni yönetim kadrosu

Baykal, kurultayda aldığı büyük destek sonrasında partinin yeni yönetimini de belirledi. Kurultay’da seçilen yeni PM ilk toplantısını dün yaptı. MYK’daki 9 yönetici yerini korurken, 11 yeni isim parti yönetimine girdi. Genel Sekreter Önder Sav, 80 kişilik PM’de oy birliği ile yeniden seçildi. Mahmut Yıldız’ın genel saymanlık koltuğuna oturan Mustafa Özyürek ise diğer MYK üyelerinin aksine 5 PM üyesinden oy alamadı. Sav ve MYK’ya giren diğer isimler 80 oy alırken Özyürek’e 75 oy çıktı.

Yeni MYK’da Yılmaz Ateş, Ali Kılıç , Erdoğan Toprak ve Mehmet Ali Özpolat olmak üzere 4 Alevi ile Mesut Değer, Savcı Sayan, Sırrı Özbek gibi Kürt kökenli isimler olarak yer aldı. Baykal, MYK’ya girmesi beklenen Nesrin Baytok’u ise liste dışı bıraktı. Baykal’ın Eşref Erdem’den boşalacak genel başkan yardımcılığı koltuğuna Yılmaz Ateş’i, Mustafa Özyürek’ten boşalacak genel başkan yardımcılığı koltuğuna ise Faik Öztrak’ı getirmesi bekleniyor. Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığına ise eski Niğde milletvekili Orhan Eraslan bir kez daha seçildi.

İşte Baykal’ın yeni MYK’sı

ESKİLER: Önder Sav, Onur Öymen, Mustafa Özyürek, Cevdet Selvi, Algan Hacaloğlu, Mehmet Sevigen, Bihlun Tamaylıgil, Mesut Değer, Mehmet Ali Özpolat

YENİ GİRENLER: Yılmaz Ateş (Ankara Milletvekili), Faik Öztrak (Tekirdağ Milletvekili), Suat Binici (Samsun Milletvekili), Ali Rıza Yalçınkaya (Bartın Milletvekili), Fevzi Topuz (Muğla Milletvekili), Mehmet Ali Susam (İzmir Milletvekili), Nur Serter (İstanbul Milletvekili), Ali Kılıç, Erdoğan Toprak, Savcı Sayan ve Sırrı Özbek.





Haberin Devamı