Gazete Vatan Logo

Baykal: Deniz Feneri AKP prodüksiyonu

Partisinin basına kapalı MYK toplantısında konuşan Baykal önemli açıklamalarda bulundu

* Prodüksiyon: Deniz Feneri olayı bir AKP prodüksiyonudur. Almanya’nın, İslami siyasetin finansmanında buradaki Müslümanların kullanılmasını ciddi şekilde mercek altına aldığı bu dava ile anlaşılıyor. Daha önce yeşil sermaye dediğimiz İslami holdingler Almanya ve Avrupa’da yaşayan Müslümanların dini duygularını istismar ederek para toplamış ve belli şirketlere aktarmıştı.

* Görev verildi: Hem Almanya’daki bu davanın aktörleri Mehmet Gürhan ve arkadaşları hem Türkiye’de Zekeriya Karaman ve arkadaşları AKP’lidir. Bunlar Başbakan’ın yakınındadırlar. Bunlara bir görev, bir misyon verilmiştir. Almanya’da toplanan paralarla AKP siyasetinin finansmanı misyonu bunlara verilmiştir. Olay ne Mehmet Gürhan’ın ne Zekeriya Karaman’ın kişisel bir organizasyonu değildir. Geniş çaplı bir AKP organizasyonudur. Mahkeme ortaya çıkmıştır.

* Sıra Türkiye ayağında: Şimdi Türkiye’de bu davanın aktörleri, orada toplanan paraları alanlar, amaç dışı kullananlar, kuryelik yapanlar, hakkında yargı sürecinin derhal başlaması gerekir. Maliye Bakanlığı’na bağlı MASAK harekete geçmelidir. CHP olayın Almanya’daki ayağını izlemiştir, Türkiye’deki gelişmeleri de yakından izleyecek suçluların yargıya teslimi sağlanıncaya kadar takibini sürdürecektir. RTÜK Başkanı Zahid Akman istifa etmelidir.

* Doğan-Erdoğan: Başbakan AKP’nin de ilgili olduğu yolsuzlukların yazılmasını önlemeye çalışmaktadır. Yani basın özgürlüğüne doğrudan müdahale etmektedir. Bunu Aydın Doğan-Tayyip Erdoğan kavgası gibi görmemek lazım, bir basın özgürlüğü meselesi olarak görmek lazım.


Haberin Devamı