Gazete Vatan Logo

Bayilik de raflardaki ayakkabılar da bedava

Yıllık 250 milyon ciroya ulaşan Ayakkabı Dünyası hedef büyüttü. Yeni bayilik sisteminde franchise bedeli almayıp, ürün ve destek de sağlayacak şirket, böylece büyümesini hızlandırıp 2020 yılı sonunda 637 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyor

Bayilik de raflardaki ayakkabılar da bedava

Ayakkabı Dünyası, pazardaki hacmini genişletmeyi amaçladığı yeni bayilik sistemini açıkladı. Franchise bedeli bulunmayan yeni modelde, başvuru yapıp kabul edilenler Ayakkabı Dünyası’ndan

7 gün 24 saat destek alacak. Kesin stok satın alma uygulamasının olmadığı sistemde, ürünler konsinye olarak verilecek. Böylece bayinin stok riski olmayacak ve stok için işletme sermayesi de koyması gerekmeyecek. Mağaza sahipleri, ürünler indirimli satılsın ya da satılmasın yaptıkları cironun yüzde 30’una sahip olarak personel ve kira masraflarını bu kısımdan karşılayacak. Şirket, yeni sistem ile bayisi olanların, yaptıkları yatırımları 2-4 yıl içerisinde geri dönüşünü sağlayabileceklerini öngörüyor.

25 milyon ziyaretçi

2017 yılında 250 milyon TL’ye yaklaşan cironun yeni geliştirdikleri bayilik sistemiyle büyümelerini hızlandıracağını belirten Ayakkabı Dünyası Genel Müdürü Uygar Turcan, 2018’de 345 milyon TL, 2019’da 467 milyon TL, 2020’de de 637 milyon TL ciroya ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.

2014’te 14 ilde mağazaları bulunduğunu anlatan Turcan, 4 yılda yaptıkları yatırımlarla bugün 30 ilde 70 mağazada, toplamda 40 bin metrekarede hizmet verdiklerini söyledi. 2017’de yıllık 2.5 milyon ayakkabı satış adedine ulaştıklarını da sözlerine ekleyen Turcan, “2017’de istihdama katkımız 750 kişiye ulaştı. 25 milyona yaklaşan ziyaretçi sayımızla kendi rekorumuzu kırdık” dedi.

Haberin Devamı

Teknolojik altyapı çalışmalarından da bahseden Turcan, sözlerini şöyle sürdürdü : “Mobil satış uygulaması, mağaza içerisinde hızlı stok kontrol ve adresleme sistemi ile hızlı servis verilmesini sağlıyor. Uygulama, aynı zamanda tüm mağazaların stoklarını kontrol edebilme, diğer mağaza stoklarından satış imkânı ve ziyaretçilerin diledikleri adrese sevkiyat imkânı da sunuyor. Müşterilerimiz, internet siparişlerini mağazalarımızdan alabiliyor veya mağazalarımızda ürünlerini değiştirebiliyorlar. Online ve offline müşterilerimizi tek bir veri tabanında takip ederek omnichannel uygulama açısından Türkiye’nin sayılı firmalarından biri olduk. Tamamen sistemsel bir yaklaşımla hangi ürünün hangi mağazamızda daha çok satılma ihtimali olduğunu hesaplıyoruz. Böylece doğru ürünün doğru zamanda doğru yerde olmasını sağlıyoruz.”

Haberin Devamı

Günde 10 bin işlem

Uygar Turcan’ın verdiği bilgilere göre, 400 bin ürün depolama kapasitesi bulunan Ankara’daki depo ve 100 bin ürün depolama kapasiteli İstanbul deposunda günlük toplam
10 bin işlem gerçekleştirebiliyor. Online eğitim portalı aracılığıyla çalışanlara verilen eğitimlerin kişi başına düşen süresi 306 dakikaya ulaştı. Toplamda 5 bin 904 saat, kişi başına 16 saatlik satış eğitimleri 2017 yılında tamamlandı.