Gazete Vatan Logo

Bayilerin yeni talebi cruise ile Karayipler

Türk iş dünyasında başarılı bayileri ödüllendirmek bir gelenek. Şirketler önce bayilere nereye gitmek istediklerini soruyor, sonra organizasyonu yapıyor. Bugüne kadar Uzakdoğu, Rusya ve Avrupa ağırlıklı olan talep, son dönemde hızla Karayipler’deki gemi turlarına kaydı.

Bayilerin yeni talebi cruise ile Karayipler

Vize krizi sonrası Türk turist Miami’ye koştu. Aralık sonunda ABD ile Türkiye arasındaki vize krizinin çözülmesi belki de en çok turizmcileri sevindirdi. Dünyanın en büyük cruise firması ABD merkezli Royal Caribbean Türkiye İletişim Pazarlama Direktörü Cihangir Canıyılmaz, vize krizinin ardından değerlendirmelerde bulundu.

2016’da Miami kalkışlı Karayipler turuna Türkiye’den 3 bin 500 kişi gönderdiklerini aktaran Canıyılmaz, “2017’de bu sayı 4 bin 200’e çıktı. Vize krizinin ortaya çıkmasının ardından talepler kesildi. Ancak 2017’nin son günlerinde krizin aşılması sektörü bir hayli sevindirdi. Eğer vize krizi devam etseydi geçen yılki turist sayısının yüzde 80’ini kaybederdi” diye konuştu.

2018 hedeflerinde Türkiye’den, Miami kalkışlı cruise turlarına 6 bin kişiyi göndermeyi hedeflediklerinin altını çizen Canıyılmaz, “Türkler turları çok sevdi. Bunda fiyatlarımızın büyük etkisi var. Yurt içinde bir otelde harcadıkları fiyatlara yurt dışında tatil yapıyorlar. Şu anda uçak dahil 1.000 ile 1.800 euro arasında 1 hafta Miami-Karayipler-Bahamalar turu satıyoruz. Bu turistler için büyük bir avantaj” dedi.

Haberin Devamı

Hedef yüzde 20 pay

Miami-Karayipler turuna şirketlerin de yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Canıyılmaz, “Türkiye’deki yerli ve yabancı şirketler turumuza yoğun ilgi gösteriyor. Lüks gemilerimizde bayi toplantılarını gerçekleştiriyorlar. Bu sene hedefimiz bu alanda yüzde 20’ye ulaşmak. Gelen talepler dikkate alındığında 2018’de şirketleri toplam içindeki payının yüzde 20 olacağını öngörüyoruz” diye konuştu.

Eğlence, alışveriş hepsi bir arada

Tur hakkında da bilgi veren Cihangir Canıyılmaz, “Karayipler gezi programında İstanbul’dan Miami’ye direkt uçuşla gidiliyor. Miami’de 1 gece birinci sınıf otellerde konaklama yapılıyor. Yolcularımız bu turda Karayipler’i görme imkanı buluyor. Nassau, St.Thomas ve St.Marteen adaları ziyaret ediliyor. Ayrıca Miami’de dünyanın en ünlü outlet merkezlerinden Saw Grass Mills’te ekonomik fiyatlarla alışveriş yapılabiliyor” ifadelerini kullandı.