Gazete Vatan Logo

Baydemir’e sert yanıt verdi: Laf değil, iş üretin

Başbakan Erdoğan'ın ilk çağrısı DTP'ye oldu: PKK'ya terörist diyeceksin

Erdoğan, Baydemir’in ismini anmadan “Kimse herhangi bir vilayette halkımızı istismar etmeye kalkmasın. Yeter ki yerel yöneticiler laf üretmek yerine iş üretsin” dedi.

Başbakan Erdoğan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in, “Diyarbakır’a karşı açıkça savaş ilan ediyorlarsa ’hodri meydan’diyorum. Biz buradayız” sözlerine cevap verdi. Erdoğan’ın AKP Grubu’nda yaptığı konuşmadaki mesajları şöyle:

* Bazı çevreler, ’bu programda (hükümet programı) yeni bir şey yok’ diyor. Bunlar yeni bir şey üretememenin aczi içerisinde olanın ifadeleridir.

Ayrım yapmadık

* Hiç kimse herhangi bir vilayette halkımızı istismar etmeye kalkmasın. Biz, 70 milyon vatan evladının hiçbirini ayrıma tabi tutmadık. 58 ve 59. Hükümetler bunun ispatıdır. Hiçbir belediyemiz kalkıp da ’AKP iktidarı kendi belediyelerine farklı, bize farklı para gönderdi’diyemez. Hakkı neyse onu almıştır. Bu kadar iddialı konuşuyorum. Aksine savunan çıkarsa çıksın ispat etsin. Biz, hiçbir belediyeyi ayırt etmedik. Kesintileri yüzde 40 seviyesinde tuttuk, yüzde 60’ı gönderdik.

* Bizim muhatabımız; şu partili, bu partili belediye başkanları değil, orada yaşayan halktır, köydür, kasabadır, şehirdir. Köydes’ten sonra Beldes’i uygulamaya koyduk. Burada da belediye ayrımı yapmadık. Paralarını, kriterlere göre gönderiyoruz. Bunu görmezden gelerek halkımız üzerinden siyaset yapıyorlar. Bizim hiç bir zaman halkımızla problemimiz olmaz. Yeter ki yerel yöneticiler laf üretmek yerine iş üretsin. Proje üretsinler, hizmet üretsinler.

* Ne bölge, ne il... Böyle bir ayrım yok. 780 bin kilometrekare üzerinde siyaset yapıyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine 5.5 katrilyon yatırım yaptık. Bunu görmezlikten gelmek insaf dışıdır.

Sonuç değişmezdi

* Eğer seçim barajı yüzde 5 olsaydı AKP 337, CHP 110, MHP 68 milletvekili çıkaracaktı. Eğer ülke barajı olmasaydı AKP 332, CHP 108 ve MHP de 68 milletvekili çıkaracaktı. Tablo bu... Bizim illa yüzde 10 barajı korunsun diye bir iddiamız yok. Hiç kimse başarımızı tesadüflere bağlayamaz.


ERDOĞAN-BAHÇELİ SÖĞÜT’TE BULUŞUYOR

Başbakan Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli arasında yaşanan gerilim, Söğüt’te bitecek. Erdoğan ve Bahçeli’nin 9 Eylül Pazar günü yapılacak Söğüt Şenlikleri’nde protokolde birlikte oturması bekleniyor.



İLGİLİ HABERLER

Ahmet Türk'ün açıklamaları

Haberin Devamı