Gazete Vatan Logo

Bavuldan 7 milyar dolar

Bavul ticareti ile bilinen Laleli’nin moda festivali, 6-12 Ağustos’ta düzenlenecek. 4 ülkeden 200’ü aşkın alıcının katılacağı festivalde 10 milyon $’lık bağlantı kurulması bekleniyor. Laleli’nin yıl sonu hedefi 7 milyar dolar ihracat

Bavuldan 7 milyar dolar

Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) tarafından yedincisi gerçekleştirilecek Laleli Fashion Shopping Festival, 6 Ağustos’ta başlayacak. Bu yıl ‘Laleli Modadır’ sloganı ile düzenlenen ve 12 Ağustos’a kadar sürecek festival için 4 ülkeden 200’ü aşkın alıcı İstanbul’a akın edecek. 2018’e çok iyi bir başlangıç yaptıklarını bildiren LASİAD Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca, “İlk 6 ayda Türkiye’nin toplam ihracatı yüzde 7.4 artarken biz aynı dönemde yüzde 30’luk bir artış yakaladık. Ocak-Haziran döneminde Laleli’den 3.5 milyar doları aşkın ihracat gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Festivalimizde yapılacak bağlantıların yaratacağı sinerji ile 2018’i 7 milyar dolar civarında bir ihracat ile kapatacağız” dedi.

200 alıcı geliyor

Hazır giyim ve turizm başta olmak üzere Laleli’de çok büyük bir ticaret potansiyeli bulunduğunu anlatan Eyyüpkoca, şöyle devam etti: “Bu yıl festival boyunca Rusya, Polonya, Ukrayna ve Kazakistan’dan 200’ü aşkın alıcıyı ağırlayacağız. Misafirlerimizi davet ederken yine ince eleyip sık dokuduk. 40 üretici firmamız ile alıcılar arasında binlerce B2B görüşme gerçekleşecek. Festivalimizin ana etkinliğini oluşturan bu görüşmelerde yaklaşık 10 milyon dolarlık ticari bağlantılara imza atılacağına ve yeni ihracat köprüleri kurulacağına yürekten inanıyorum.”

Haberin Devamı