Gazete Vatan Logo

Batum'da otel yangını! Çok sayıda ölü...

Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti'nin Batum kentinde, Türk iş adamı Erol Avgören'e ait otelde yangın çıktı. Yangında ilk belirlemelere göre, aralarında Türklerin de bulunduğu 12 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. Daha sonra İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, yangında 10'u Gürcistan ve biri İran vatandaşı 11 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Batum'da otel yangını! Çok sayıda ölü...

Türkiye sınırına 17 kilometre uzaklıktaki Batum kentinde Türk işadamı Erol Avgören'e ait Leogrand Otel'de saat 21.00 sıralarında yangın çıktı. Kazan dairesinde meydana gelen patlama nedeniyle çıktığı belirtilen yangında, alevler kısa sürede üst katlara yayıldı. Altta iki katlı kumarhanenin bulunduğu otelde, yangın nedeniyle büyük panik yaşandı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, görevlilerin de yardımıyla müşteriler tahliye edildi.

Yangında, ilk belirlemelere göre aralarında Türklerin de bulunduğu 12 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. Yaralılar, ambulansla kentteki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

2015 yılının Temmuz ayında açılan otelin, Türk işadamına ait olduğu için, özellikle Türkler tarafından tercih edildiği belirtildi.

BAKANLIK: 11 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, oteldeki yangın nedeniyle 10'u Gürcistan biri İran vatandaşı 11 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Yaralanan 21 kişinin kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldığı kaydedilen açıklamada, yaralıların hayatı tehlikesinin bulunmadığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Gürcü basını, yaralılar arasında Türkler de olduğunu yazdı.

Bakanlık ilk açıklamasında ölü sayısını 12 olarak vermişti.

"Suçlu olan herkes cezalandırılacak"

AB-Doğu Ortaklığı Zirvesi'ne katılmak amacıyla Brüksel'de bulunan Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili de sabaha karşı Batum'a geldi. Yangın bölgesinde yetkililerden bilgi alan Kvirikaşvili, Batum'da bir trajedi yaşandığını söyledi.

Yangının nedenini belirlemek için gereken çalışmaların başladığını ifade eden Kvirikaşvili, "Buna sert tepki gösterilecek ve bu trajedide suçlu olan herkes cezalandırılacak." dedi.