Gazete Vatan Logo

Batsın bu korsan, bitsin bu benzine zam

Arabeskçiler Maliye Bakanı'nı terletti

Arabesk müzik hayranı Mehmet Şimşek’in Kral TV’de katıldığı programa bağlanan Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur ve Neşe Karaböcek, Bakan’dan korsan müzikle ilgili destek istedi. Ferdi Tayfur, “Türkiye’de benzin fiyatları neden bu kadar pahalı” diye sorarken, Karaböcek, “Maliye Gazinosu açın, orada söyleyelim” teklifi götürdü. Bakan Şimşek ise “Çocukluğumuzda sizler bizim büyük kahramanlarımızdınız. Size Orhan Abi demek istiyorum” sözleriyle sanatçıları övdü.

Orhan Gencebay ve Ferdi Tayfur’un müzikleriyle büyüyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi ve Kral FM’de Gezegen Mehmet’in programına katıldı. Programda yeniden yapılandırma ve vergiyle ilgili vatandaşların sorularını yanıtlayan Bakan Şimşek’e “arabesk” sürprizi yapıldı. Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur ve Neşe Karaböcek, Bakan Şimşek’in katıldığı programa telefonla bağlandılar. Bakan Şimşek, konuk olan Gencebay’a, “Size Orhan Abi demek istiyorum. Çocukluğumuzda sizler bizim büyük kahramanlarımızdınız. Hâlâ da öylesiniz. Bir gün bana deselerdi ki ‘Orhan Abi sizin katıldığınız programı arayacak, radyo programınızda sizinle birlikte olacak.’ Bu benim için bir hayal olurdu, onur olurdu)” dedi.

Gencebay, müzik sektörünün özellikle korsan indirmeler nedeniyle çökmüş durumda olduğunu dile getirdi ve sektörü canlandırmanın yollarını aradıklarını söyledi. Gencebay, bu konuda Maliye Bakanı’ndan da destek istedi. Şimşek de, korsan indirmelerin büyük sorun olduğuna dikkati çekerek, Gencebay ve arkadaşlarını Ankara’ya beklediğini ifade etti ve bu konuda Maliye Bakanlığı olarak ellerinden gelen herşeyi yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Şimşek, Neşe Karaböcek’e ise “Sizin şarkılarınızla büyüdük. Dün bana sordular. Listenin başında Neşe Karaböcek geliyor) dedim” diye konuştu. Korsandan yakınan Karaböcek de “Sayın Bakanım, siz bir gazino açın da biz orada çalışalım.

Eskiden belediye gazinoları vardı, şimdi niye Maliye Gazinoları olmasın” önerisinde bulundu. Bu öneriyi ilginç olarak niteleyen Şimşek de, “Bütün mesele, korsanlığın önüne geçebilmek. En büyük sıkıntı o. Televizyonlar çok yaygınlaştı. Bunlar pazarı da ciddi şekilde etkiledi. Ama ben inanıyorum ki, ülke geliştikçe müziğe, sanata olan ilgi artar ve sizin gibi değerli sanatçıların emeği de hak eden değeri görür” dedi.

Programa telefonla katılan bir diğer ünlü arabesk sanatçısı Ferdi Tayfur’du. Tayfur, Bakan Şimşek’e benzinin Türkiye’de neden bu kadar pahalı olduğunu sordu. Şimşek de popülizm yaparak, benzin fiyatlarını indirebileceklerini ancak bunun da açıkları artıracağını anlattı. Vergiyi tabana yaymaya çalıştıklarını kaydeden Şimşek, burada başarılı oldukları sürece, vergi indirimlerini sürdüreceklerini kaydetti.

2 haftada 500 bin kişi affa koştu

Bakan Mehmet Şimşek, ilk 1-2 haftada 500 bin vatandaşın yeniden yapılandırma için başvurduğunu belirterek, yeni düzenleme için 10 milyon mükellefe mektup gönderdiklerini ifade etti.

Şimşek ‘leasing’de vergi indirimine yeşil ışık yaktı

Maliye Bakanı Şimşek, İstanbul Sanayi Odası’nda yaptığı konuşmada, leasing sektörüne vergi indirimi için yeşil ışık yaktı. Şimşek, leasingle ilgili vergi indirimi konusunda adım atabileceklerini açıkladı. Şimşek, “İyi çalışılmış, suistimale yer vermeyecek. Ben de istiyorum. Neden? Gidiyorsunuz öbür taraftan. Geçmişte yataklar, arazi, arsalar bile leasing ile satılmış. Maliye Bakanlığı mecbur kalmış, bir düzenleme yapmış. Tekrar bir sistem olarak tabii ki gözden geçirilebilir” dedi. 30 Aralık 2007’de yayınlanan bir kararname ile leasing işlemlerindeki yüzde 1 KDV uygulamasına son verilmiş, işleme konu olan malın, tabi olduğu KDV oranı uygulanmaya başlanmıştı.

Haberin Devamı