Gazete Vatan Logo

Batman Valiliği toplu kepenk kapatmayı yasakladı

Batman Valiliği toplu kepenk kapatmayı yasakladı

BATMAN Valiliği, il genelinde işyerlerinin toplu olarak kapatılmasının yasaklandığını ve buna uymayanlar hakkında mevzuat çerçevesinde adli ve idari işlemler yapılacağını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, halkın huzur ve güven ortamı içinde yaşamalarının devletin asli görev ve sorumluluğunda olduğu, bu çerçevede, kamu düzeninin unsurları arasında yer alan güvenlik, esenlik ve genel sağlık ihtiyacının güvence altına alınmasının önem arz ettiği belirtildi. Halkın günlük hayatlarının aksama ve sıkıntı olmaksızın idamesine ilişkin her türlü tedbiri alma yetkisinin görev ve sorumluluğunun kamu idarelerine ait olduğu belirtilerek açıklamada şöyle denildi:

"Bu çerçevede özellikle ilimiz sınırları içinde yürütülen operasyonlar bahane edilmek suretiyle; önceki dönemlerde işyerlerinin çeşitli provokatif ve yasadışı saik ve yönlendirmelerle toplu olarak kapatıldıkları tespit edilmiştir. İşyerlerinin toplu halde kapatılmasının halkın günlük yaşamını sürdürmesini zorlaştırarak huzur ve sükûnunu bozduğu, kişilerin güvenlik, dirlik ve esenlik içinde günlük ihtiyaçlarını sağlamak suretiyle sağlıklı yaşamasını önemli ölçüde zaafiyete uğrattığı tespit edilmiştir. Kamu düzeni ve kamu güvenliğinin temini, vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamı içerisinde yaşamaları, ekonomik hayatın sürdürülebilir şekilde devamını sağlamak amacıyla ilimiz genelinde bazı tedbirlerin alınması gereği hasıl olmuştur."

Haberin Devamı

Anayasa'nın 167, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11'inci ve Kabahatler Kanununun 32'nci maddelerine de atıfta bulunulan Valilik açıklamasında, şöyle devam edildi:

"İlimiz sınırları içinde bulunan işyerlerinin toplu olarak kapatılmasının yasaklanması, aksine davranılması halinde mevzuat çerçevesinde adli ve idari işlemler yapılması, bu kararın ilanen tüm vatandaşlar ile kamu kurum ve kuruluşlarına tebliğ edilmesini Valilik Makamının 31/10/2016 tarihli ve 21107935-530- E.10406 sayılı Oluru ile uygun görülmüştür. Bu kararın yayım tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir."