Gazete Vatan Logo

Batman'da acı haber geldi: 7 asker şehit

Batman'ın Gercüş ilçesinde, yol yapım çalışmasının emniyetini sağlayan askerlerin bulunduğu zırhlı askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristler, asfaltın altına tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada 1'i astsubay, 6'sı uzman çavuş 7 asker şehit olurken, 2 asker de ağır yaralandı.

Batman'da acı haber geldi: 7 asker şehit

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Altınoluk ve Çelikköy köyleri arasında, Umutlu köyü yol ayrımında, devam eden yol yapım çalışmasının emniyetinin alınması amacıyla görevlendirilen askerleri taşıyan zırhlı araca, bugün saat 06.00 sıralarında saldırı düzenlendi. PKK'lı teröristler, yola tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı, zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirdi. Patlamada 4 asker şehit oldu, 5 asker de ağır yaralandı.

3 ASKER HASTANEDE ŞEHİT OLDU

Saldırının ardından bölgeye güvenlik güçleri ve çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralı askerler, bölgedeki hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralı askerlerden 3'ü, doktorların tüm çabasına karşın, kurtarılamayarak, şehit oldu. Şehitlerden 1'nin astsubay, 6'sının ise uzman çavuş olduğu bildirildi.

BİR AY ÖNCE EVLENMİŞTİ

Şehit Uzman Çavuş Ali Hekim’in Antalya’daki baba ocağına ateş düştü. Aksu ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi’ndeki gecekonduda yaşayan Ayşe ile Hasan Hekim çiftine, oğullarının şehit olduğu haberi, askeri yetkililerce verildi. Şehit ailesinin evine Türk bayrağı asılırken, kapıda ambulans içinde sağlık ekibi hazır bekletildi.

Haberin Devamı

Şehit Uzman Çavuş Ali Hekim’in, 9 Eylül’de Arzu Hekim ile evlendiği belirtildi. Şehit Hekim’in cenazesinin, yarın memleketi Isparta’da toprağa verileceği öğrenildi.

ACI HABERİ ALAN BABA FENALAŞTI

Şehit olan askerlerden 28 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus'un acı haberi, İzmir Bergama ilçesinin kırsal Hamzalı Süleymaniye Mahallesi'nde yaşayan ailesinin evine ulaştı.

Acı haberi alan şehit astsubayın babası Yücel Ulus fenalaştı. Baba Ulus'a hazır bekletilen ambulanstaki sağlık ekipleri müdahalede bulundu. 6 yıl uzman çavuşluk yaptıktan sonra astsubaylığa geçen ve bekar olan şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin kardeşi Çağrı Ulus'un da astsubay olduğu ve İzmir'de görev yaptığı belirtildi. Şehidin, AK Parti Bergama İlçe Başkanı Hakan Koştu'nun eşinin yakını olduğu öğrenildi.

SON PAYLAŞIMI DUYGULANDIRDI

Şehit olan askerlerden birinin Samsunlu Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu olduğu öğrenildi. Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu’nun acı haberi memleketi Samsun’un Ladik ilçesinde bulunan baba ocağına ulaştı. Haberi alan acılı aile gözyaşlarını tutamadı. Şehidin baba ocağı Türk bayraklarıyla donatıldı.

Haberin Devamı

Öte yandan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Göksu’nun 2 hafta önce sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ise görenleri duygulandırdı. Göksu nişanlısıyla birlikte olduğu fotoğrafı paylaşarak üzerine ise şu yazıyı yazdı: "Yanında olamasam da kalbim hep seninle sevdiğim. Beraber mutlu yıllara. Nişanımızın 1. yıl dönümü kutlu olsun.”

SAĞLIK EKİPLERİ HAZIR BEKLETİLDİ

Batman'daki patlamada Eskişehirli Uzman Çavuş Neşet Gök de şehit düştü. Acı haber şehidin Emek Mahallesi Şölen Sokak'ta oturan baba evine ulaştı. Bekar olduğu öğrenilen 25 yaşındaki şehit Neşet Gök'ün evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin babası Turan Gök'ün belediye işçisi, annesi Nurcan Gök'ün ev hanımı olduğu öğrenilirken, 19 yaşında Burak isminde ve 7 yaşında Batuhan isminde iki erkek kardeşinin olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Şehidin en küçük kardeşi 7 yaşındaki Batuhan Gök'ün ağabeyinin gitmesine razı olmadığı ve şehit olacağını önceden söylediği iddia edildi. Öte yandan aile için evin önünde sağlık ekipleri hazır bekletildi.

'MİSLİYLE CEVAP VERİLECEKTİR'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Devletimiz, teröre ve destekçilerine sınırlarımız içinde ve dışında misliyle cevap verecektir" ifadesini kullandı. Oktay, Batman'da gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin, Twitter'dan paylaşımda bulundu. Terör saldırısında şehit düşen kahraman askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Oktay, "Devletimiz teröre ve destekçilerine sınırlarımız içinde ve dışında misliyle cevap verecektir. Milletimizin başı sağolsun." değerlendirmesinde bulundu.

'BUNUN HESABINI VERECEKLER'

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Bitlis'te hain terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Kurtulmuş, "Terör örgütlerinin tamamını lanetliyoruz. Hepsini lanetliyoruz, bu bir insanlık suçudur. Bu insanların güvenliğe huzura ihtiyacı var. Biz de devlet olarak bunu gerçekleştirmek için seferber oluyoruz" dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Batman'da 7 askerin şehit olduğu saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Kurtulmuş, "Bu millet bu terör saldırılarını bertaraf edecek, ipleri başkaları elinde olan terör sürülerini bertaraf edecektir" dedi. Kurtulmuş, Van'da Batman'daki hain terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Allah rahmet eylesin, çok acı bir haber. Doğu ve güneydoğu Anadolu’nun birçok şehri diyarı huzur haline geldi. Amacımız vatandaşımızın her yerde huzur içerisinde yaşaması. Bunun için de devlet olarak her türlü hizmeti götürmek vazifemiz. Ulaşımın rahat sağlanabilmesi için karayollarının yapılması ve kardeşlerimizin en iyi hizmeti alabilmesi için gayret sarf ediyor. Maalesef terör örgütü de bu hizmetin alınmaması için yıllardır elinden geleni yapıyor.

En son askerlerimiz yola döşenen EYP’nin patlatılması sonucu hain bir şekilde katledildiler. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Bu millet bu terör saldırılarını bertaraf edecek, ipleri başkaları elinde olan terör sürülerini bertaraf edecektir. Ortadoğu’da yaşanan kıyameti görüyoruz. Terörün niçin kullanıldığını görüyoruz. Bunları vekalet savaşlarının araçları olarak kullanıyorlar. Terör örgütlerini maşa olarak kullanarak büyük zarar veriyorlar. Terör örgütlerinin tamamını lanetliyoruz. Hepsini lanetliyoruz, bu bir insanlık suçudur. Bu insanların güvenliğe huzura ihtiyacı var. Biz de devlet olarak bunu gerçekleştirmek için seferber oluyoruz. Vatandaşlın huzurunu, güvenini engellemek için her türlü saldırıyı yapıyorlar. Bunun hesabını verecekler, bu bölge saldırılardan kurtarılacaktır. Eninde sonunda terör diz çökecek."