Gazete Vatan Logo

Batışehir’de taksitler Ocak 2013’e ertelenecek

Egeyapı Group, 348 dairelik 3’üncü etabı satışa çıkardı

Egeyapı Group, Bağcılar’da 3.123 adet rezidansı, bir şehir otelini, ofis bloklarını, açık alışveriş caddelerini, eğitim kompleksi ve sosyal kulüp binasını içeren Batışehir projesinde 348 dairelik 3’üncü etabı satışa çıkardı. 60 ay vadede aylık yüzde 0.99’luk faiz oranı uygulanan, yüzde 1, yüzde 15 ve yüzde 50 peşinat ile vade farksız ara ödemelerin yer aldığı 3 ödeme planıyla satışa sunulan projede kredi ödemeleri de 2013 yılında başlatılabiliyor.

Bağcılar’da 3.123 adet konut ve rezidansı, bir şehir otelini, ofis bloklarını, açık alışveriş caddelerini, özel eğitim kompleksini, sosyal kulüp binasını ve 100 bin metrekare yeşil alanı barındıran ve 818 bin metrekare inşaat alanıyla Avrupa’nın en büyük konut projelerinden biri olan ‘Batışehir’in üçüncü etabı özel ödeme seçenekleriyle satışa çıkarıldı.

TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ile Egeyapı Group ve diğer bir TOKİ iştiraki olan Emlak Pazarlama İnşaat A.Ş.’nin işbirliğiyle E-5 ve TEM Otoyolu’nun kesiştiği bölgede inşa edilen projenin bu yeni etabında stüdyo dairelerden 4.5+1’lere, büyüklüğü 40 m2 ile 360 m2 arasında kadar değişen 348 daire yer alıyor. Yatay konseptteki mimarisi ile dikkat çeken etapta fiyatlar 155 bin lira ile 924 bin lira arasında yer alıyor. Eylül 2011’de satışa çıkarılan Batışehir’de 1’nci etaptaki 1.020 konutun yüzde 85’inin, 903 konutluk ikinci etabın ise yüzde 50’sinin satışa çıkarıldığını söyleyen Egeyapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, yeni etaba da yoğun bir talep beklediklerini kaydetti.

Son 1 aydır kredi faizleri psikolojik sınır olan yüzde 1’in altına gerilediğine dikkat çeken ve projelerinde yeni etaba özel olarak 3 farklı ödeme kolaylığı getirdiklerini açıklayan Kabadayı, “60 ay vadede aylık yüzde 0.99’luk faiz kullandırıyoruz. 3 farklı ödeme imkanımız da bulunuyor. İlk seçenekte yüzde 15 peşinat verenler, yüzde 15’lik bölümü 17 Eylül 2012’de vade farksız olarak ödüyor. Kalan yüzde 70’lik kredi ise 2013 yılında ödenmeye başlanıyor. Özellikle bu kampanya ile iddialıyız” diye konuştu.

8 ayda % 50 değerlendi

İkinci seçenekte yüzde 1 peşinat ödeyen kişiler, kalan kısmın yüzde 29’unu 14 Haziran 2012’de vade farksız olarak ödeyebiliyor. Yüzde 70’lik bölüm için de kredi kullanıyor. Son seçenekte ise yüzde 50 peşinat ödeyen kişiler kalan yüzde 50 için 24 aya kadar faizsiz eşit taksitlerle kredi kullanma imkanına sahip oluyor” diye konuştu. Batışehir projesinden taahhüt edilen gelirin 1 milyar 325 milyon lira olduğunu ve bunun 401 milyon lirasının gerçekleştiğini kaydeden Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Projenin 1.200 konuta tekabül eden yüzde 30’u satıldı. 7-8 ay önce yapılan lansmanda metrekaresi 2 bin 350 lira- 2 bin 500 lira seviyesinde iken şimdi 3 bin 500-3 bin 750 lira seviyesinde. 8 ayda yüzde 50 değerlendi” dedi.

Tamamlandığında 15 bin kişi yaşayacak
3 bin 148 adet konut ve rezidans, bir şehir oteli, prestijli ofisler, özel eğitim kompleksi, açık alışveriş çarşısı, spor ve yaşam merkezi, açık ve kapalı yürüyüş-koşu-gezi-parkurları ve 100 bin metrekareye varan yeşil alan bulunacak Batışehir, tamamlandığında içinde 15 bin kişinin yaşayacağı bir mega bir proje haline gelecek.

Tamamlandığında 15 bin kişi yaşayacak

3 bin 148 adet konut ve rezidans, bir şehir oteli, prestijli ofisler, özel eğitim kompleksi, açık alışveriş çarşısı, spor ve yaşam merkezi, açık ve kapalı yürüyüş-koşu-gezi-parkurları ve 100 bin metrekareye varan yeşil alan bulunacak Batışehir, tamamlandığında içinde 15 bin kişinin yaşayacağı bir mega bir proje haline gelecek.

Yeni teşvik kanunu inşaata da ivme kazandıracak

İstanbul Genç Girişimciler Derneği Başkanlığı’nı da yürüten İnanç Kabadayı, yeni teşvik kanununun ekonomiye ve gayrimenkul sektörüne ivme kazandıracağını belirterek, “Özel sektör yatırımı 43 milyar liradan 235 milyar liraya dayandı. Teşvik kanunuyla bu daha da artacak” değerlendirmesini yaptı. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da bu görüşe katılarak cari açığı kapatmak için üretimi ve özel sektör-devlet işbirliğini desteklemek gerektiğini vurguladı.

Kartal’da Körfez’den ortak ile proje yapacak

- Projenin birinci etabı Temmuz 2013’te, 2’nci etabı 2013 sonunda, tamamı ise 2014 sonunda tamamlanacak. Projenin rezidans, ofis, otel ve mağazalardan oluşan 4’üncü ve son etabı Mart 2013’te satışa çıkarılacak. Satışlar iyi giderse bu etabın bu yıl sonbaharda satışa çıkarılmasının da gündeme gelebileceğini belirten İnanç Kabadayı, Kartal’da 40 bin metrekarelik bir alanda rezidans, ofis ve ticari alanlardan oluşan karma bir proje geliştirmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi. Kabadayı, Körfez’den bir yatırımcının araziyi satın aldığını, burada kendileriyle hasılat paylaşımlı bir proje başlatmak için yılın üçüncü çeyreğinde hareket edeceklerini kaydetti.

Ortadoğulu yatırımcı 1 projeden 800 ev aldı

- Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, hasılat paylaşımlı olarak başlattıkları 21 projeden en az 2 milyar 400 milyon liralık kârları bulunduğunu, satış toplam geliri arttıkça bu rakamın daha da artacağını kaydetti. Başakşehir’in yanı sıra Ataşehir, Zekeriyaköy, Hoşdere ve Sultanbeyli’de birkaç dönüşüm projesini daha devreye sokacaklarını söyleyen Kurum, “Projelerimizden birinden 800 konutu talep eden bir Ortadoğulu yatırımcı oldu. Bu yüzden mütekabiliyetten sonra Körfez ve Kuzey Afrika gibi bölgelerden toplu alımların olacağını düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı