Gazete Vatan Logo

Bataryacılar sıraya girdi

Yıl sonuna kadar 30-40 araçlık filoya ulaşacak milli otomobil projesi için dünya devlerinden ortak batarya üretimi için teklif yağdı.

Bataryacılar sıraya girdi

BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yüzde 100 yerli otomobil projesinin başlatılmasından sonra dünya devlerinden birlikte üretim teklifleri geldiğini açıkladı.

Tesla’dan iyi olacak

Yerli otomobil projesi hakkında açıklamalarda bulunan Işık, savunma sanayisindeki teknolojileri otomobile aktaracaklarına dikkati çekerek, İHA’larda, F16’larda kullanılan gerçek zamanlı işletim sistemini, yüzde 100 milli ve yerli olarak otomobile uyarlayacaklarını vurguladı. Sistemin Microsoft gibi bir işletim sistemi olduğunu dile getiren Işık, bunu otomobile uyarladıklarında Tesla’dan çok daha güçlü ve iyi işletim sistemine sahip olacağını tekrarladı.

Türk tasarımcılar imza atacak

Yıl sonuna kadar 30-40 araçlık bir filo üretmek istediklerini bildiren Işık, araçları her türlü arazi şartında test edeceklerini kaydetti. Işık, yerli otomobil projesi takvimi hakkında şu bilgiyi paylaştı. “Biz bu projeyi başlattıktan sonra dünya devlerinden bazıları geldi, ‘Beraber batarya üretelim, bu parçayı birlikte üretelim’ demeye başladılar. En az 4 ciddi talep var. Gelecek yılın haziran ayına kadar dizayn çalışmalarımız sürecek. Şu anda bu konuda dünyada isim yapmış Türk tasarımcılarla çalışıyoruz. Mevcut dizayndan çok çok farklı, güzel, estetik ve fonksiyonel bir dizayn çıkıyor bundan emin olun. Bir aksilik olmazsa 2018 yılının haziran ayında aracın tanıtımını, 2019’un sonuna kadar da aracın seri üretimini yapmak istiyoruz.”

Haberin Devamı