Gazete Vatan Logo

Başvurular başladı!

Bilgi Üniversitesi'nin yarışmasına başvurular başladı

Toplumda pozitif değişim yaratmak isteyen gençleri desteklemek ve güçlendirmek üzere bu yıl dördüncü kez düzenlenen BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri’ne başvurular başladı. Türkiye’de yaşayan 18-29 yaş arasındaki tüm genç sosyal girişimcilere açık olan yarışmanın son başvuru tarihi 29 Ekim 2013.

BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri, içinde bulundukları toplum için pozitif değişimin liderliğini üstlenen gençlere destek olmaya ve güçlendirmeye devam ediyor. International Youth Foundation (Uluslararası Gençlik Vakfı), Sylvan/Laureate Foundation (Sylvan/Laureate Vakfı) ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliği ile hayata geçirilen ve İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından yürütülen BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri’yle girişimci gençlerin organizasyonel ve sosyal alanlarda liderlik becerilerini geliştirmeleri teşvik ediliyor. Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da yarışmada finale kalan 10 adaya 3.500 Amerikan Doları maddi/nakdi destek verilecek ve bu adaylar Youthactionnet®, tarafından yapılan "Küresel Genç Sosyal Girişimciler" programına da katılma hakkı kazanacak. Yarışmanın son başvuru tarihi 29 Ekim 2013.

Yarışma, mevcut bir projenin/organizasyonun kurucusu/kurucu ortağı ya da bir organizasyon adına proje lideri olan gençleri hedefliyor. Sürdürülebilir olması planlanan ödüllerle, aynı zamanda bilgi ve tecrübelerini birbiriyle paylaşan ve her yıl daha da büyüyen bir sosyal girişimci ağı oluşturulması için çalışılıyor. Seçilen genç sosyal girişimciler, liderlik vasıflarının geliştirilmesi ve topluma sağladıkları faydanın sürdürülebilmesi için mentor desteği de alıyor.

Başvuru süreci

BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri’ne başvurular www.bilgiggo.org adresinden yapılabiliyor. Online başvuru formunda talep edilen kişisel bilgiler ve proje ile ilgili detaylar BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri Değerlendirme Komitelerinin dikkatine sunulacak ve adaylar mülakattan geçirilecek. 5 Kasım 2013 tarihinde açıklanacak 20 yarı finalist için 9-10 Kasım 2013’te liderlik, dinamik birebir öğrenme, işbirliği ve gençler arasında vizyon paylaşımı eğitimleri düzenlenecek. 12 Kasım 2013’te 10 finalistin açıklanmasının ardından 9 Aralık 2013’te finalist eğitimleri gerçekleşecek ve ödüller 12 Aralık 2013’teki törende sahiplerini bulacak.



İlgili Kişi:
Elif Gökdoğan
Marjinal Porter Novelli
0212 219 29 71
elifg@marjinal.com.tr

İstanbul Bilgi Üniversitesi

1996 yılında Türkiye’de üniversite yaşamına yeni bir soluk getirmek amacıyla yola çıkan ve kurulduğu günden bu yana öğrencilerine uluslararası gelişim fırsatları sunmaya devam eden İstanbul Bilgi Üniversitesi (BİLGİ), Laureate International Universities ağının Türkiye’deki tek üyesidir. Bilgi’nin yaklaşık 800 kişilik akademik kadrosu, 17.000 mezunu ve 14.000’ün üzerinde öğrencisi bulunmaktadır.

BİLGİ, Fen-Edebiyat, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Mimarlık ve Mühendislik fakültelerinin yanı sıra yüksekokulları, meslek yüksekokulları ve enstitüleri çatısı altında 100’den fazla önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programı sunmaktadır. BİLGİ’nin İstanbul’un merkezinde, Santral, Dolapdere ve Kuştepe olmak üzere üç kampüsü bulunmaktadır. BİLGİ hakkında ayrıntılı bilgiye www.bilgi.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

Uluslararası Gençlik Vakfı (IYF)

Uluslararası Gençlik Vakfı genç neslin olağanüstü potansiyeline yatırım yapmaktadır. 1990 yılında kurulan Uluslararası Gençlik Vakfı dünya genelinde iş dünyası, hükümetler ve sivil toplum örgütleri ile çalışarak gençliğin daha sağlıklı ve üretken olmasını ve içinde bulunduğu toplum ve çevreye fayda sağlamasını hedeflemektedir. Vakfın programları değişim için katalizör olmaya ve daha kaliteli eğitim, iş olanaklarıyla ve sağlıklı karar verebilme yetisini geliştirmeye odaklanmaktadır. Vakıf hakkında detaylı bilgiye www.iyf.org adresinden ulaşılabilir.


Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)
23 Ocak 1995 tarihinde Suna Kıraç önderliğinde kurulan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Türkiye’nin geleceğinde aydınlık yüzler, donanımlı insanlar görmenin ön koşulunun, çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmekten geçtiği inancıyla yola çıkmıştır. Gönüllü kuruluşların, özel sektörün ve vatandaşların hayati önem taşıyan eğitim alanında devletin verimliliğini artıracak şekilde; destek olarak, örnekler yaratarak ve eksiklikleri tamamlayarak sorumluluğu paylaşmaları gerekmektedir. TEGV’in varoluş nedeni; ilköğretim çağındaki çocuklarımıza devlet tarafından verilen temel eğitime katkıda bulunmak ve onlara yaşam becerileri kazandırmaktır. 18 yıldır çocukların mutlu bir çocukluk geçirmeleri ve geleceğe donanımlı hazırlanmaları için çalışan TEGV, ülkemizin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşudur.

Haberin Devamı