Gazete Vatan Logo

Baştan ayağa çizgi

İster kalın ister ince olsun çizgiler bu yıl ofisten çıkıp hayata karışıyor ve yatay, dikey, horizontal ne ararsanız tüm kombinlerinizde yerini alıyor..

Baştan ayağa çizgi

Dik hatlar

Her zaman koleksiyonlarda bir şekilde kendine yer bulan çizgiler bu yıl dikey hatlarla ön plana çıkıyor. İster ofis tipi bir gömleğiniz isterseniz volanlı bir eteğiniz olsun dikey çizgili bir ürünü hemen gardırobunuza katmanız şart. Yatay, dikey, horizontal ne ararsanız hepsi bütün koleksiyonlarda kendini gösteriyor. Özellikle Fendi dikey çizgilere yeni bir hava katarken, Philip Lim, Sies Marjan, Self Portrait ve Adam Selman gibi isimler baştan ayağı çizgili kombinlerle ön plana çıktı.

Şekersi çizgililer

Özellikle pastel tonlarda dikey çizgili elbise ve kombinler sezonun en dikkat çeken trendlerinden bir tanesi. Şekeri andıran bu çizgili tasarımlar ise Jason Wu gibi ünlü tasarımcıların elinde gömlek, elbise ve ceketlerde kendini gösterdi.

Karıştır ve giy

Çizgiler hayatımıza girince diğer desenler özellikle ekose ve tartan tasarımlarla kombinlenerek yeni bir kimlik kazandılar. Çizgili kıyafetlerinizi Balmain, Chanel, Calvin Klein ve Carven gibi ünlü moda evlerinin yaptığı gibi siz de farklı renk ve desenlerle kombinleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Çantalar da farksız

Özellikle dikey çizgilerin yer aldığı boy boy çantalardan en favori olanlar ise mini sırt çantası olanlar. Bu bahar kesinlikle bir tane edinmek isteyeceksiniz.

Ayakkabılar çok uzun!

İster spor ister espadril olsun çizgi trendi ayakkabılara da taşıyor. Geçtiğimiz sezon özellikle espadril ve babetlerde görülen bu akım bu sezon baştan ayağıya hayatınıza bir çizgi çekmenize neden olacak. Özellikle plaj terliklerinde çizgisiz olanını bulmak gerçekten de zor olacak.

Biyeli kot pantolonlar

Kendinden çizgili denimlerin yanı sıra biyeli denim pantolonlar da bu sezon herkesin üzerinde görmeye hazırlanacağınız şeylerden. Kumaş pantalonlarda da yandan çizgi aplikleri bulunuyor ve şu sıralar çok beğeni topluyor.

Gösteriş zamanı

Asimetrik kesimli, püsküllü, işlemeli çizgili elbise ve kıyafetleri de rahatlıkla kullanabileceğiniz bir dönemdeyiz.

Gökkuşağının tüm renkleri çizgili

Gökkuşağı renk paleti çizgili pantolonlarda da özellikle kendini gösteriyor. Kumaş ve saten pantalonlarda gökkuşağı teması ceketlerden bile fazla kullanılıyor.

Haberin Devamı

Makyaja da yansıdı

Asla geri planda kalmayı düşünmeyen çizgiler makyaj konusunda da farlara yansıdı. Gözlerde çizgileri Louis Vuitton ve House of Holland gibi isimler keyifle kullandılar.

Nasıl giyinmelisiniz?

- Sezon modası olan pijama görünümlü saten takımlarda çizgili tasarımları tercih edebilirsiniz.

- Çizgili bir pantalonun üstüne düz bir tişörtle ya da çizgili bir üstün altına düz bir pantalonla rahatlıkla kullanabilirsiniz.

- Çizgili kıyafetlerinizin içindeki renkle uyumlu altlar tercih edebilirsiniz. Böylece gözünüze çok da karışık gelmemiş olur.

- Cesur modaseverler için alt üst farklı renklerde çizgili tasarımları rahatlıkla kullanabilirsiniz. Moda size bunu uzun süredir işaret ediyor.