Gazete Vatan Logo

Başsavcılık'tan Cemal Kaşıkçı açıklaması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı: "Kaşıkçı soruşturması uluslararası hukuk ve sözleşme hükümlerine riayet edilerek tüm boyutlarıyla yürütülmektedir."

Başsavcılık'tan Cemal Kaşıkçı açıklaması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan, Cemal Kaşıkçı soruşturmasıyla ilgili açıklama geldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Suudi Arabistan ülkesi vatandaşı Cemal Kaşıkçı'nın 02.10.2018 tarihinde saat 13:14'te gittiği aynı ülkenin İstanbul Başkonsolosluğu2nda alıkonduğuna dair iddia ile ilgili olarak 06.10.2018 tarihli açıklamamızda da belirtildiği üzere;

Olayın adli mercilere (Levent Polis Karakolu) Hatice Cengiz tarafından bildirilmesi üzerine (02.10.2018-Saat; 16:40) Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturulmaya başlanmıştır.

Olay mahallinin diplomatik misyon temsilciliği olması sebebiyle Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Suudi Arabistan Krallığı yetkili temsilcilikleriyle gereken yazışmalar yapılmış ve olay mahallinde yapılacak arama ve kriminal incelemeler için izin verilmesi talebinde bulunulmuştur.

Bu talebimizin 15.10.2018 tarihi itibariyle Suudi Arabistan Krallığı yetkili makamlarınca kabul edildiğinin bildirilmesi üzerine aynı gün İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nden arama, elkoyma ve inceleme kararı alınmış, Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından görevlendirilen 1 C. Başsavcıvekili ve 1 C. Savcısı başkanlığındaki olay yeri inceleme ekibi ile birlikte konsolusluk binası/konutu ve konsoloslık araçlarında gerekli adli işlemlere başlanmıştır.

Haberin Devamı

İnceleme ve soruşturmaya ilişkin diğer adli işlemler ayrıca devam etmekte olup adli soruşturma; uluslararası hukuk/teamül, anlaşma ve sözleşme hükümlerine riayet edilerek titizlikle ve tüm boyutlarıyla yürütülmektedir.

Soruşturma sürecinde, ilerleyen aşamalarda gerektiği takdirde kamuoyunu bilgilendirici açıklamalar Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yapılacaktır."