Gazete Vatan Logo

Başörtülü kadınlara sosyal medyadan destek yağıyor

Avustralya'da son günlerde başörtülerinden dolayı saldırılara maruz kalan kadınlarla dayanışma için açılan sosyal paylaşım sayfasına destek yağıyor.

Avustralya'da IŞİD destekçilerinin varlığı gerekçesiyle terör tehdit seviyesinin ortadan yüksek dereceye çıkartılması, yeni terörle mücadele yasalarının gündeme gelmesi ve Avustralya polisinin IŞİD destekçilerine karşı düzenlediği operasyonların sonrasında medyada sıklıkla fotoğrafları kullanılan Müslüman kadınlar, son günlerde ırkçı saldırılara maruz kaldı.

Birçok kentte sözlü ve fiziksel saldırılara hedef olan Müslüman kadınlara destek olmak isteyen Avustralyalılar, 25 Eylül'de açılan Tesettürlü Müslüman Kadınlarla Dayanışma (#WISH- Women in Solidarity with Hicabis) isimli Facebook sayfasını 11 günde 24 bin 818 beğeniye ulaştırarak desteklerini gösterdi.

Farklı cinsiyet ve inançlardan destek Sayfaya destek veren kadınlar, başörtülü fotoğraflarını paylaşırken erkekler, ellerinde "#WISH- Women in Solidarity with Hijabis" yazılı dövizler taşıyarak çektirdikleri fotoğrafları sayfaya ekliyor.

ATEİSTLER DE DESTEK VERİYOR

Sayfaya destek verenler arasında milletvekilleri, televizyon sunucuları, oyuncular, Hristiyanlar ve ateistler de bulunuyor.

Haberin Devamı

Kanal 7 televizyonunun sabah kuşağı sunucusu Jessica Rowe, sayfaya destek verdiğini belirterek "Müslüman kız kardeşlerim ve ben ailelerimizle çok kültürlü barışçıl bir ülkede yaşamayı ümit ve hayal ediyoruz. Şimdi her zamankinden daha fazla cehaleti ve korkuyu durdurup nefret ve ırkçılığı beslemememiz lazım. Hepimiz Avustralyalıyız'' ifadesini kullandı.

Avustralya İşçi Partisi federal milletvekili Julie Owens da siteye başörtülü resmini koyarak ırkçı saldırılara karşı başörtülü kadınlara destek olduğunu gösterdi. Siteye başörtülü resmini yollayan ve ateist olduğunu belirten Kirsten, "Ben ateistim, başörtüsünü Müslüman kız kardeşlerim için takıyorum. Herkesin inancını yaşamaya hakkı var. Müslüman kadınlara karşı saldırılardan usandım" diye yazdı.

Sayfayı beğenen erkekler arasında çocuklar için gösteriler hazırlayan The Wiggles grubunun üyesi, müzisyen-oyuncu Anthony Field de yer aldı. Field, el yazısıyla yazdığı "Tesettürlü Müslüman Kadınlarla Dayanışmayı destekliyorum" döviziyle çektirdiği fotoğrafı sayfada paylaştı.

Haberin Devamı