Gazete Vatan Logo

Başkentte silahlı çatışma: 2 yaralı

Ankara'da bir ticari taksiye yönelik silahlı saldırı sonrası çıkan çatışmada iki kişi yaralandı.

Başkentte silahlı çatışma: 2 yaralı

Alınan bilgiye göre, Dışkapı mevkisinde Serdar S'nin kullandığı 06 T 5546 plakalı taksiye binen iki kişi bir süre kentin bazı bölgelerinde dolaştı.

Müşteriler daha sonra Dr. Sami Ulus Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi önünde taksi şoföründen durmasını ve yol kenarındaki büfeden kendilerine ekmek arası köfte yaptırmasını istedi.

Araçtaki kişilerin yanında bir pompalı tüfek gören Serdar S, yaşadığı endişe üzerine araçtan inerek büfeye gitti. Bu sırada araçtakilerden birinin, sürücü koltuğuna geçtiğini gören Serdar S, taksisinin gasbedilmeye çalışıldığını anlayarak müdahale etmeye çalıştı.

Direksiyondaki kişinin aracı geri vitese alarak kaçmaya çalıştığı sırada, yanlarına yaklaşan bir otomobilden taksideki iki kişiye ateş açıldı.

Hastanenin güvenlik noktasına sığınarak canını kurtardı

Serdar S. olay yerinden kaçarak hastanenin güvenlik noktasına sığındı. Takside bulunanlar ise açılan ateşe yanlarındaki pompalı tüfekle karşılık verdi.

Çıkan çatışma sonrası takside bulunan ve kimlikleri henüz belirlenemeyen iki kişi ağır yaralandı. Saldırıyı düzenleyen kişiler daha sonra söz konusu otomobille olay yerinden kaçtı.

Haberin Devamı

İhbar üzerine olay yerine gelen ilk yardım ekipleri yaralıları ambulansla Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı.

Çatışma sırasında hastane önünde park halinde bulunan hasta yakınları Serhat A'ya ait 06 AL 0965 plakalı araç ile Haydar M'ye ait 06 TTM 09 plakalı otomobil de isabet eden saçma ve mermilerle ağır hasar gördü.

Olay yeri inceleme ekipleri çatışmanın yaşandığı bölgeyi güvenlik şeridi ile kapatarak, takside parmak izi incelemesi yaptı.

Polis, şüphelilerin kaçtığı otomobilin plakasını belirlemek ve saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.