Gazete Vatan Logo

Başkentte fuhuş operasyonu

Ankara Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerince düzenlenen operasyonda, yurt dışından getirdikleri kadınlara zorla fuhuş yaptırdığı öne sürülen 5 kişi gözaltına alındı.

Başkentte fuhuş operasyonu

AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 2015 eylül ayında başlattığı soruşturma kapsamında, 5 kişinin yurt dışından getirdikleri kadınlara zorla fuhuş yaptırdığı belirlenerek, takibe alındı.

Savcılıktan alınan izinle yürütülen teknik ve fiziki takip çalışmalarında, şüphelilerin uçak biletlerini temin ederek, getirdikleri yabancı uyruklu kadınları, kiraladıkları evlerde barındırdıkları, çeşitli otel ve ikametlere fuhuş amaçlı gönderdikleri tespit edildi.

Şüphelilere ait 6 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ahlak büro ekipleri, 5 şüpheliyi gözaltına alırken, bu evlerde zorla tutuldukları tespit edilen 8 yabancı uyruklu kadını da kurtardı.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda, 25 bin lira nakit para ve çok sayıda telefon ile sim ve hafıza kartı ele geçirildi.