Gazete Vatan Logo

Başkent’te otomobil düşen çukura bu defa vidanjör düştü

Başkent’te park halindeki otomobil, yolda patlayan su borusu nedeniyle oluşan çukura düştü. Öğlen saatlerinde aynı çukura bu defa da ASKİ aracı düştü. Bölgeye vatandaşlar yaklaştırılmıyor.

Başkent’te otomobil düşen çukura bu defa vidanjör düştü

Olay, saat 05.30 sularında Çankaya’da meydana geldi. Çiğdem Mahallesi 1588. Sokak'ta bulunan Ortadoğu Konutları’nın önünde patlayan su borusu yolun çökmesine neden oldu. Park halindeki bir otomobil oluşan çukura düştü. Çöken yolun çıkardığı sese uyanan apartman sakinleri, durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, bölgeye güvenlik şeridi çekti. Bir itfaiye eri beline bağlanan ipin yardımıyla göçüğe girdi. Biriken su nedeniyle sadece üst kısmı görünen otomobilde incelemelerde bulunan itfaiye eri, patlayan borudan akan suyun kesilememesi nedeniyle geri çıkmak zorunda kaldı. Bunun üzerine belediye ekiplerine haber verildi. Belediyeye ait vidanjörle göçükteki su çekilmeye çalışıldı. Aracın göçükten çıkarılması için de çekici çağrıldı. Yola düşen aracın içinde insan bulunması ihtimaline karşı olay yerinde ambulans hazır bekletildi. Polis ekipleri, yolun tekrar çökme tehlikesine karşı güvenlik önlemleri aldı.

(Fotoğraf: Twitter'dan alınmıştır)

Haberin Devamı

OTOMOBİLİN KURTARILDIĞI O ÇUKURA BU KEZ ASKİ ARACI DÜŞTÜ

Ankara Çankaya'da park halindeki bir otomobilin düştüğü çukura bu defa da ASKİ'nin vidanjörü düştü. Öğle saatlerinde belediye ekipleri çukura düşen otomobili kurtarmak için çalışma başlatıldı. Araç vinç yardımıyla çukurdan çıkarıldı. Ancak beklenmeyen bir gelişme yaşandı. ODTÜ Yolunda sabah çöken yere düşen araç çıkarılırken, aynı çukura ASKİ aracı düştü.

ASKİ'DEN AÇIKLAMA: OTOMOBİLİN FOSSEPTİK ÇUKURUNA DÜŞMESİNDE İHMAL YOK

ASKİ Genel Müdürlüğü, bugün Çiğdem Mahallesi 1588. Sokak'ta özel bir binaya ait alanda, 1970'li yıllardan kalma fosseptik çukurunun çökmesi sonucunda oluşan çukura bir aracın düştüğünü, ASKİ'nin olayda herhangi bir ihmalinin bulunmadığını açıkladı. ASKİ yetkilileri, özel bir binaya ait 26984 ada/1 parseldeki alanında oluşan çöküntünün, 1970'li yıllarda yapılan fosseptik çukurundan kaynaklandığını ifade ederek, iddia edildiği gibi çöküntünün su borusu patlamasından kaynaklanmadığını, tam tersine binayı besleyen plastik su borusunun çöküntü nedeniyle bağlantı yerinden çıktığını söylediler. Olayın meydana geldiği alana ASKİ ekiplerinin gerekli müdahalede bulunduğunu bildiren yetkililer, bölgede binaya ait var olduğu belirtilen ikinci fosseptik çukurunun da yerinin belirlenerek gerekli çalışmayla bu alanın da doldurulacağını kaydettiler.

Haberin Devamı

MELİH GÖKÇEK'TEN TWITTER'DA AÇIKLAMA: BU BİR İŞ KAZASI
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter hesabından çöken yolla ilgili açıklama yaptı.
Gökçek, Twitter'da ''Bugün bir foseptik çukurunun (ASKİ ile ilgisi yok) çökmesi ile bir araç çukura düştü.Çukura düşen aracı kurtarmak maksadıyla kurtarmaya giden vidanjör asfaltın çökmesi neticesinde o da çukura düştü.Bu bir iş kazası. Ama şoför hatası, ama çukurun azizliği. Foseptik çukuru yıllar önce açılmış ve ASKİ ile ilgisi yok'' ifadelerini kullandı.