Gazete Vatan Logo

Başkent’te hırsızlık şebekesi çökertildi: 6 kişi tutuklandı

Ankara’da çalıntı otomobille geldikleri bir iş yerinden para dolu kasayı gasp eden zanlılar, polis ekiplerinin sıkı takibi sonucu kıskıvrak yakalandı. Çok sayıda suçtan aranması bulunan 6 kişi çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklandı.

Başkent’te hırsızlık şebekesi çökertildi: 6 kişi tutuklandı

Alınan bilgilere göre, 7 Mayıs Pazartesi günü meydana gelen oto hırsızlığı ve akabinde iş yerinden kasa hırsızlığı olayı ile ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışmalar ve güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesi neticesinde, olayları gerçekleştiren şüphelilerin A.Y., S.G., Y.A., E.G., S.G. ve V.K. olduğu anlaşıldı. Kapsamlı takibe alınan şüpheliler, 17 Mayıs Perşembe günü yakalanarak emniyete götürüldü.

Şüphelilerin yapılan sorgulamalarının ardından çaldıkları oto ile geldikleri iş yerlerine ait kasayı çaldıkları, daha sonra çalıntı aracı terk vaziyette bırakarak kasayı kendi araçlarına yükledikleri anlaşıldı. Şehrin kırsal bir bölgesine gelip kasayı açan zanlıların 38 bin TL ile 200 Euro parayı aralarında paylaştıkları öğrenildi.

Şüphelilerden A.Y.’nin işlem yapılan olay dışında, 5 iş yerinden hırsızlık, 1 açıktan hırsızlık olmak üzere 6 suç kaydının, S.G.’nin 2 iş yerinden hırsılık olmak üzere 2 suç kaydının, Y.A.’nın 1 tehdit ve 1 yağma olmak üzere 2 suç kaydının, E.G.’nin 1 tehdit, 1 yağma olmak üzere 2 suç kaydının, V.K.’nın 1 iş yerinden hırsızlık ve 1 mala zarar verme olmak üzere 2 suç kaydının olduğu, mahkemelerce aranmalarının olmadığı tespit edildi. Şahıslar, 19 Mayıs 2018 tarihinde sevk edildikleri mahkemelerce tutuklandı.

Haberin Devamı