Gazete Vatan Logo

Başkaşehir satışa sunuluyor

Bahçeşehir’de lüks konut segmentindeki en ucuz proje olan Başkaşehir, yarın satışa çıkarılıyor

Bahçeşehir’de yarın satışına başlanması planlanan yeni bir konut projesi, Türkiye’de tüketiciye yüzde 25 kâr getirisini garanti eden ilk proje olacak. Başkaşehir adındaki projeden daire satın almak için yüzde 30 peşinat yatıran tüketici, taksit ödemelerine 1 yıl sonra başlayabilecek.

Tüketici bir yılın sonunda evi almaktan vazgeçtiği taktirde ise, ödediği peşinatı yüzde 25’lik kâr eklenerek iade alabilecek.

828 daire var
Bodrum’daki 13 projesi ile tanınan Yapı Endüstrisi’nin başlattığı Başkaşehir, aynı zamanda hem 35 metrekarelik daireleriyle İstanbul’daki en küçük stüdyoları içermesi, hem de 1.585 YTL’lik metrekare fiyatıyla lüks konut segmentindeki en ucuz proje olmasıyla da dikkat çekiyor. Projenin 1+1 stüdyolardan başlayıp, 5+1 dublekse kadar 828 adet daireden oluştuğunu söyleyen Yapı Endüstrisi Yönetim Kurulu Başkanı Süha Yılmaz, “Şu an Bahçeşehir’de metrekaresi 2 bin 200 YTL’nin altında olan proje yok. Fiyatlarımız diğer projelere göre yüzde 25 ucuz” dedi.

Yatırımcılardan yoğun ilgi bekleniyor
Gelecek 1 yılda projenin tüketiciye yüzde 100’e yakın prim sağlamasını beklediklerini ifade eden Yılmaz, “Projede brüt 35 metrekare daireler 50.5 bin YTL’den satılıyor. Özellikle yatırımcıların projeye ilgisinin yoğun olmasını bekliyoruz” dedi. Projenin tamamının 24 ayda, ilk etabının ise 18 ayda teslim edilmesi planlanıyor.

EVLER 15 FARKLI TİPTE TASARLANDI
71 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen projede toplam alanın yüzde 85’i yeşil alan ve sosyal tesislere ayrılmış. Projede yürüyüş parkurları, hobi bahçeleri, yüzme havuzları, spor kompleksleri, açık ve kapalı otoparkların yanı sıra 21 bin metrekarelik bir de alışveriş merkezi var.

EVLER 15 FARKLI TİPTE TASARLANDI
71 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen projede toplam alanın yüzde 85’i yeşil alan ve sosyal tesislere ayrılmış. Projede yürüyüş parkurları, hobi bahçeleri, yüzme havuzları, spor kompleksleri, açık ve kapalı otoparkların yanı sıra 21 bin metrekarelik bir de alışveriş merkezi var.

Yüzde 30 peşinat verilecek, taksit 12 ay sonra ödenecek

* Yarın satışa çıkarılması planlanan projeden daire satın alanların sadece yüzde 30 peşinatı yatırmaları yeterli olacak. Örneğin 50 bin 500 YTL’ye konut alan bir tüketici, bunun 15 bin 15 YTL’lik peşinatını en erken 12 Eylül 2007’de ödeyecek.

* Tüketici 12 Eylül 2008’e kadar hiçbir ödeme yapmayacak. Eğer bu tarihte ev almaktan vazgeçerse, peşinatına ek olarak 15 bin YTL’nin yüzde 25’i olan 3 bin 750 YTL’lik primi de alacak. Yani eline 18 bin 750 YTL geçecek.

* Ardından 12 Eylül 2008’de bankalarla masaya oturacak olan tüketici, ilk taksiti en erken 12 Ekim 2008’de ödemeye başlayacak. Ev teslimleri en geç 2009 yılı Şubat ayında yapılacağı için tüketici böylece en fazla 5 ay taksit ödeyip evine taşınabilecek.

* Tüketici dairesinden vazgeçerse yüzde 25 kâr ilaveli peşinatını 1 ay içinde geri alabilecek. Bu talebin şirkete 45 gün önceden yazılı bildirilmesi yeterli olacak.

* Daire almak isteyenler peşinatlarını TOKİ’ye yatıracak. Yapı Endüstrisi ise TOKİ’den inşaatın ilerlemesine bağlı olarak hakediş alacak.

* Bahçeşehir’de bugün aylık 500 YTL’ye kiralık daire bulmanın çok zor olduğunu ifade eden Süha Yılmaz, “Bizim satışa sunduğumuz stüdyo dairelerin kirasının 500 YTL olacağını varsayalım. Bu konutların kira çarpanı, yani kiranın konutun satışını karşılaması 100 ayda gerçekleşecek. Bu açıdan da baktığımızda İstanbul’un en ucuz projesi. Kaldı ki aylık 600-700 YTL’ye rahat bir şekilde kiraya verilebilir” diye konuştu.

* Konutlar buzdolabı hariç ankastreli ve mobilyalı teslim edilecek. Süha Yılmaz, “Projenin hasılat paylaşım oranı düşük. İnşaatın metrekaresinde 750 YTL civarında arsa payı var. Etraftaki diğer projelerde bu rakam bin YTL’ye kadar çıkıyor” dedi.

Haberin Devamı