Gazete Vatan Logo

Başkanlık Trump’ı daha da zengin etti

ABD Başkanı Donald Trump, şirketlerinin geçen yılın başından itibaren 16 ayda en az 596 milyon dolar gelir elde ettiğini ve en az 315 milyon dolar borcu olduğunu bildirdi.

Başkanlık Trump’ı daha da zengin etti

ABD Başkanı Donald Trump, şirketlerinin geçen yılın başından itibaren 16 ayda en az 596 milyon dolar gelir elde ettiğini ve en az 315 milyon dolar borcu olduğunu bildirdi. ABD Hükümeti Etik Bürosundan yapılan yazılı açıklamada, Başkan Trump’ın kendi isteğiyle mal beyanında bulunduğu belirtildi. Ocak 2016-Nisan 2017 döneminde 16 aydaki finansal faaliyetleri kapsayan 96 sayfalık mal beyanına göre, bu süre içinde en az 596 milyon dolar gelir elde eden Trump, bunun yarısına yakınını golf tesislerinden kazandı.

Trump’ın bazı dünya liderlerini ağırladığı ve Suriye’ye yönelik hava saldırılarının emrini verdiği Mar-a-Lago’daki özel kulübünün 37,2 milyon dolar gelir getirmesi mal beyanında dikkati çeken ayrıntılardan birini oluşturdu. Florida’nın Palm Beach kentindeki Mar-a-Lago tatil tesisleri ve golf sahası, yıllık üyelik ücretini Donald Trump’ın başkan seçilmesinden kısa süre sonra yıllık 100 bin dolardan 200 bin dolara çıkarmıştı. Trump’ın mal beyannamesinde varlıkların yanı sıra borçlara da yer verildi. Buna göre, Trump’ın şirketlerinin 130 milyon doları Deutsche Bank’a olmak üzere en az 315 milyon dolar borcu bulunuyor. ABD Başkanlığını 20 Ocak’ta devralan Donald Trump, Beyaz Saray’a taşınmadan kısa süre önce şirketlerinin yönetimini iki büyük oğluna devretmişti.

Haberin Devamı