Gazete Vatan Logo
Magazin Başkanım aranızda fısıldaşmayın!

Başkanım aranızda fısıldaşmayın!

Şevval Sam, Akaydın ile Müjde Ar’a tepki gösterdi

Şevval Sam, Altın Portakal jüri toplantısında konuşma yaparken birbirleriyle konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın ile Müjde Ar’a tepki gösterdi

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Jüri basın toplantısında, ’Kadına yönelik şiddet’ konusunu ele alındı. Söz alan jüri üyesi Şevval Sam, toplantıda televizyonun zorla evlere girdiğini ve çocuğunu televizyon karşısına bırakıp bulaşığı yıkamak zorunda kalan bir jenerasyonu daha da kirleterek ilerlediğini söyledi. Sam, konuşması sırasında Başkan Mustafa Akaydın’ın jüri başkanı Müjde Ar’ın kulağına eğilip bir şeyler fısıldaması üzerine “Konsantrasyonum dağıldı” diyerek tepki gösterdi. Başkan Akaydın, bu tepki üzerine ellerini bağlayarak arkasına yaslandı. Ortamın daha fazla gerilmemesi için söze giren gazeteci Çiğdem Anad, kadına yönelik şiddetin her zaman var olduğunu, medyanın daha fazla gündemde tuttuğu için görünür hale geldiğini söyleyerek olası bir gerginliği önledi.

Gördüm, jüriden ayrıldı

Festivale günler kala göğüs kanseri olduğu açıklanan jüri üyesi Vahide Gördüm’ün koltuğu, basın toplantısında boş bırakıldı. Gördüm’ün Festival Komitesi’ne sağlık sorunlarını gerekçe göstererek jüri üyeliğinden ayrıldığını bildirdi.

Haberin Devamı